Koninklijke Gazelle en FC Groningen: samen meer fietsen tegen bewegingsarmoede

24 november 2021

FC Groningen heeft met Koninklijke Gazelle een partnership gesloten voor het seizoen 2021/2022. Samen met de Nederlandse marktleider zet de Trots van het Noorden verder in op de maatschappelijke ambitie van de club: het tegengaan van bewegingsarmoede. Fietsen is gezond voor iedereen, zeker ook voor senioren en Gazelle heeft voor iedere leeftijdsgroep passende fietsen.

Groningen is een echte fietsstad. Bijna nergens op de wereld fietsen relatief gezien meer mensen dan in Groningen. De fiets is niet alleen het handigste vervoersmiddel in de stad, ook is fietsen gezond voor jong en oud. Aanvoerder Partnerships bij FC Groningen Bastiaan Fehrman is blij met de overeenkomst met Gazelle, een partij die in zijn ogen echt bij FC Groningen past.
 
“Gazelle en FC Groningen werken al jaren samen en we hebben besloten om ons partnership dit jaar naar een hoger niveau te tillen. We gaan met meerdere activaties ons best doen om samen nog meer mensen in Groningen en de regio op de fiets te krijgen en zoeken daarbij actief de verbinding met de FC Groningen Oldstars. Als Nederlander leer je al op heel jonge leeftijd fietsen en dat verleer je nooit. Zeker op latere leeftijd is de fiets een mooi middel om fit en in beweging te blijven. Gazelle ziet veel kansen om te participeren in onze maatschappelijke doelstelling om bewegingsarmoede tegen te gaan. Mede daarom passen beide partijen zo goed bij elkaar en zijn we blij met dit partnership.”
 
Ook vanuit Koninklijke Gazelle is men verheugd op de intensievere samenwerking met FC Groningen. “We zijn al langere tijd verbonden aan de Trots van het Noorden,” zegt Bastiaan Bless, Channel Manager bij Gazelle. “In eerste instantie om de naamsbekendheid van ons E-bike Experience Center in Groningen te vergroten. Waar we begonnen zijn met enkel advertenties, hebben we de samenwerking inmiddels uitgebreid op een breder vlak en zien mooie kansen voor de toekomst. Gazelle kan zich identificeren met de maatschappelijke ambitie van FC Groningen om bewegingsarmoede te bestrijden. Daarin kunnen we onder meer met onze persoonlijke fiets adviezen en testritten een mooie bijdrage leveren. Samen willen we nog meer supporters van FC Groningen en OldStars aansporen om vaker de fiets te pakken. We kijken uit naar de verdere samenwerking met FC Groningen.”

Laatste nieuws