Ronald McDonald Huis Groningen

Logo Ronald McDonald Kinderfonds Groningen

Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen onmisbaar.

Ronald McDonald Huis Groningen

Al ruim dertig jaar draagt het Ronald McDonald Kinderfonds concreet bij aan het welzijn van zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft vijftien Ronald McDonald Huizen verspreid over Nederland. In 2015 hebben maar liefst 5.099 gezinnen 63.285 nachten doorgebracht in een Ronald McDonald Huis, dicht bij hun kind in het ziekenhuis. De vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds verzorgden 3.270 vakantieovernachtingen voor 654 gezinnen.

FC Groningen heeft sinds 2014 het Ronald McDonald Huis als goed doel in de regio geïnitieerd. In samenwerking met het Alfa College Groningen wordt er jaarlijks een grote actie gehouden waarbij geld wordt ingezameld voor het Huis. Hiermee willen FC Groningen en het Alfa College het Huis onder anderen ondersteunen bij het financieren van overnachtingen.

Het Ronald McDonald Huis Groningen is veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de onmisbare groep van 70 vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.

Dankzij het Ronald McDonald Huis Groningen heeft een ziek kind zijn ouders altijd dichtbij.