Kids United

kids_united_trans

FC Groningen heeft Kids United geadopteerd. De Trots van het Noorden is hiermee de eerste betaald voetbalorganisatie geworden met een G-voetbalteam. Dit heeft FC Groningen kunnen realiseren in samenwerking met haar maatschappelijk partner Menzis en met de hoofdsponsor van Kids United, McDonald's Groningen.

Het team van Kids United is op donderdag 1 december 2011 gepresenteerd in Euroborg. Tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen - NEC op 3 december 2011 is Kids United in een volle Euroborg voorgesteld aan het publiek.

Kids United is een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking en vervult een zeer belangrijke rol. In de hele stad Groningen is er namelijk geen mogelijkheid voor deze kinderen om zich aan te sluiten bij een amateurclub. Kinderen vanaf 6 jaar, die door hun handicap niet bij een reguliere voetbalclub kunnen voetballen, komen in aanmerking om zich contributievrij aan te sluiten bij Kids United. Deze speciale vereniging is op 7 mei 2003 opgericht en is een initiatief van Onno en Margriet Kukler.

Kids United ontving in oktober 2010 het label van de Stichting Meer dan Voetbal. Door de adoptie speelt Kids United in de kleding van FC Groningen en zal het team worden meegenomen in alle uitingen van de club. Kids United blijft na de adoptie echter wel autonoom en zal hierdoor afhankelijk blijven van eigen sponsors.

"Normaal presenteren wij bij FC Groningen in Euroborg gedurende het seizoen één of twee spelers tijdens een persconferentie, vandaag hebben wij een heel team aangetrokken," vertelde algemeen directeur Hans Nijland. Wij zijn daar trots op. Het plezier en het geluk dat deze spelers tijdens het voetballen uitstralen, is hartverwarmend en prachtig. Met het adopteren van Kids United laten wij opnieuw zien een volksclub te zijn, die midden in de samenleving staat. Wij omarmen Kids United van harte."