Het Vergeten Kind

HetVergetenKind_logo_RGB

Niet thuis kunnen opgroeien. Dat wil geen enkel kind. Maar helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en beperkte traumabegeleiding.
 
Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zet deze stichting zich breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. Het Vergeten Kind wil zichzelf het liefst zo snel mogelijk overbodig maken. Dit is alleen mogelijk als ieder kind in Nederland ook daadwerkelijk écht kind kan zijn.
 
Het doel van Het Vergeten Kind komt pas in zicht als alle kinderen in de opvang een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden in een veilige en fijne leefomgeving, met de juiste (specialistische) begeleiding en met de activiteiten en ontwikkelingsmogelijkheden, die passen bij hun leeftijd.
 
Het doel van Het Vergeten Kind is pas écht bereikt als ook de kinderen in Nederland, die dagelijks nog moeten verblijven in een onveilige en/of instabiele thuissituatie, gezien worden en de juiste zorg, behandeling en toekomstperspectieven krijgen. Help ons mee, want zonder hulp zullen deze kinderen nooit weten hoe een kinderleven hoort te zijn: zorgeloos, vrolijk en veilig.
 
www.hetvergetenkind.nl