CliniClowns

logo CliniClowns

CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien. 

Pag.31 Cliniclowns (2)
Pag.31 CliniClowns

Een bezoek van de CliniClowns gaat verder dan afleiding en plezier. Het oprechte contact en de verbeeldingskracht van de clowns dragen bij aan het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie. Waarbij is bewezen dat het clownsspel kan zorgen voor ontspanning en een afname van angst en stress bij kinderen. En mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien. Ook na het bezoek ervaren verzorgenden vaak nog een positief effect op de mensen en de sfeer.
 
De CliniClowns spelen voor kinderen in bijna alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, in zorginstellingen, hospices en revalidatieklinieken, op scholen en online in de CliniClowns App. Mensen met dementie bezoeken ze in woonzorgcentra. De activiteiten van CliniClowns komen geheel tot stand dankzij giften van donateurs en sponsoren.
 
www.cliniclowns.nl