CliniClowns

logo CliniClowns

Stichting CliniClowns Nederland zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken. Dat is de kracht van een lach.

CliniClowns (1)

CliniClowns is bekend van de clowns in de meer dan 100 ziekenhuizen en zorginstellingen. Daar staat vaak ook onze interactieve Speelkoffer voor de momenten dat de clowns er niet zijn. Veel zieke kinderen worden echter ook thuis verzorgd. Zij komen hun lotgenootjes en de clowns tegen in de online CliniClowns Club. Daarnaast organiseert CliniClowns diverse clowneske evenementen, bijvoorbeeld voor kinderen met een meervoudige of verstandelijke handicap. Tot slot biedt CliniClowns, met een voorstelling op maat, zieke kinderen en hun familie een unieke belevenis in het CliniClowns College.

Aan al deze vormen van afleiding en plezier wil FC Groningen graag haar bijdrage leveren. Samen met Stichting FC Groningen in de Maatschappij gaat CliniClowns aan de slag voor een lach!