Finale Gezond Scoren 2017

27 november 2017 / vandaag

Middels een quiz wordt komende woensdag, 29 november, voor de vierde keer de finale van het project Gezond Scoren gehouden. Gezond Scoren is een maatschappelijk project voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om (meer) te bewegen en gezond te eten. Met het project wil Stichting FC Groningen in de Maatschappij samen met haar partners bijdragen aan een gezonde samenleving.

Het project Gezond Scoren heeft zich dit schooljaar gedurende zes weken afgespeeld in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Er deden dit jaar maar liefst 28 basisscholen mee met in totaal 2.000 leerlingen. De Gezond Scoren Quiz 2017 wordt woensdagmiddag 29 november gehouden in de Kinepolis bioscoop, die gevestigd is in het Noordlease Stadion.

Er zijn drie scholen genomineerd met een uitgewerkt idee waaraan ze het te winnen prijzengeld willen besteden. De deelnemende scholen tijdens de finale van Gezond Scoren 2017 zijn: de St. Antoniusschool uit Sappemeer, O.B.S. Gieten en O.B.S. De Eshoek uit Annen. Dit jaar is Emiel Venema de quizmaster. Hij is onder meer bekend van FC Groningen TV. 

Samen met de partners Menzis, HANNN, Cruyff Foundation, GGD, AVEBE, Siemens, Nijha b.v., Bslim, Makro, Groningse Kredietbank, KVDVK en Plegt-Vos kan FC Groningen in de Maatschappij dit project realiseren. De winnaar van de quiz wint een Schoolplein14, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation dat als doel heeft alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. De nummers 2 en 3 winnen een geldbedrag, dat de basisscholen kunnen besteden aan het bevorderen van een gezonde leefstijl in en rondom de school.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws