FC Groningen zet ouderen in beweging op de Nationale Balkon Beweegdag

29 mei 2020

FC Groningen heeft vrijdagochtend 29 mei meegedaan aan de Nationale Balkon Beweegdag, een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds. Samen met Zorgorganisatie ZINN en maatschappelijk partner Menzis is een beweegprogramma bedacht om de bewoners van ZINN locatie De Dilgt vanaf hun eigen balkon een leuke en sportieve ochtend te laten beleven. 

Mascotte Groby mocht tijdens de Nationale Balkon Beweegdag niet ontbreken en de mascotte had tevens hulp van twee fanatieke voetballers van Kids United die de oefeningen goed voordeden. "FC Groningen vindt het belangrijk om deel te nemen aan dergelijke activiteiten gezien onze samenwerking met Menzis en ZINN," aldus Hans van Tamelen van FC Groningen in de Maatschappij. "Daarnaast willen we senioren zoveel mogelijk activeren om in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Deze Nationale Balkon Beweegdag past goed in onze doelstelling."
 
Tijdens de coronacrisis zijn er veel initiatieven ontstaan om ouderen die geen bezoek mochten ontvangen, toch een gezellige en sportieve ochtend laten beleven. En dat op hun eigen balkon of in de eigen tuin om de veiligheid te waarborgen. Het Nationaal Ouderenfonds heeft met De Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het hele land gebundeld en zo op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging gebracht. Het resulteerde in een gezellige en positieve ochtend.
 
De beweegactiviteiten werden vanzelfsprekend op een veilige afstand uitgevoerd door fysiotherapeuten en bewegingsagogen van ZINN waarbij de bewoners en ook de afvaardiging van zowel FC Groningen als Menzis actief mee sportte. Uiteraard kwam FC Groningen niet met lege handen en werd een aantal senioren die het actiefst hadden meegedaan beloond met een FC Groningen voetbal. Zo ook twee mannen die afgelopen seizoen geregeld op de ZINN-ouderentribune in het Hitachi Capital Mobility Stadion naar wedstrijden van de FC kwamen kijken. 

Balkon3

Laatste nieuws