FC Groningen on Tour: ‘Ze staan te popelen om weer te voetballen’

2 mei 2020 / vandaag

FC Groningen gaat deze meivakantie on Tour! De Trots van het Noorden biedt in Stad en Ommeland trainingsdagen aan voor jeugd tussen de 6 en 12 jaar oud. Bij FC Groningen on Tour worden alle overheidsrichtlijnen in acht genomen, die nodig zijn bij de organisatie van de activiteit. Coördinator en trainer Simon Cageling kijkt met een trots gevoel terug op de eerste drie dagen FC Groningen on Tour.

Simon

“Kinderen staan echt weer te popelen om te kunnen voetballen,” zegt Cageling. “Dat vind ik het leukste om te zien. Sommige deelnemers zijn zo enthousiast dat ze meerdere dagen komen. Ook zien we dat kinderen, die we al kennen van eerdere activiteiten, in deze periode hun vriendjes meenemen. Het geeft ongelooflijk veel energie dat we met FC Groningen on Tour zoveel kinderen weten te bereiken. Onze activiteiten passen uitstekend in de grotere ambitie om bewegingsarmoede tegen te gaan in de regio.”  
 
In totaal hebben zich al meer dan 850 jongens en meiden aangemeld voor de trainingsdagen in de meivakantie en de aanmeldingen stromen nog steeds binnen. Cageling en zijn collega-trainers bieden met FC Groningen on Tour een volledige voetbaldag. Er wordt om 9.30 uur ’s ochtends gestart en de activiteit wordt om 15.30 uur afgesloten. Diverse trainingsvormen, motorische oefeningen en een circuittraining worden afgewerkt. Uiteraard is er ruimte voor fun met bijvoorbeeld een quiz en het gatendoek.

Marum

“FC Groningen on Tour staat in het teken van plezier maken en daarnaast willen we de kinderen natuurlijk ook echt iets leren. We doen de activiteiten niet voor niets onder de noemer ‘Trainen als een Prof.’ Ik vind dat we een heel goed programma bieden waarin we inzetten op omschakelen. Daarin zijn we onderscheidend ten opzichte van heel veel anderen. Omschakelen is een enorm belangrijk onderdeel van het voetbal en door gerichte tips en feedback laten we de deelnemers dit ervaren.”
 
Je hoeft geen groot talent te zijn om mee te doen, FC Groningen on Tour is voor alle kinderen toegankelijk. Wel word je tijdens de trainingsdag ingedeeld op niveau zodat het voor iedereen leuk en leerzaam is om mee te doen. De deelnemers gaan aan het einde van de dag steevast met een glimlach op het gezicht naar huis. Daarnaast ontvangt iedereen een officieel FC Groningen certificaat, een FC-gadget en wordt er tussen de middag een gezonde sportlunch aangeboden.

Doelpunt

“Tot op heden kunnen we deze meivakantie terugkijken op drie ontzettend leuke trainingsdagen. De deelnemers gingen telkens blij, maar ook moegestreden naar huis. Het is jammer dat de ouders niet aanwezig kunnen zijn, maar ze kunnen aan het kind merken dat er veel plezier wordt gemaakt en daarnaast ook hard wordt gewerkt.”

Duel

De komende week is FC Groningen on Tour zowel in Stad en Ommeland te vinden. Er wordt vandaag getraind in Winschoten en later in de week zijn er trainingsdagen gepland in Winsum, Haren, Zuidhorn, Onstwedde en Uithuizen. Ook op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen worden meerdere dagen FC Groningen on Tour aangeboden. Wil je nog meedoen? Geef je dan op via onderstaande link. 
 
Deelnemen aan de trainingsactiviteiten van FC Groningen on Tour kost 42,50 euro per persoon. FC Groningen doet aan mede-organiserende verenigingen een afdracht van 7,50 euro per deelnemend kind.
 
Aanmelden voor deelname aan FC Groningen on Tour kan via deze link.

Dani
mei-ontour-web
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws