FC Groningen gaat met gymles op Scholentour

14 november 2018 / vandaag

FC Groningen komt op bezoek bij basisscholen en neemt de gymles over! Geïnteresseerde scholen in de provincie Groningen kunnen zich per direct aanmelden voor dit nieuwe gratis initiatief van de Trots van het Noorden.

In plaats van een gewone gymles verzorgt FC Groningen voor groep 5 of 6 (maximaal 30 kinderen) geheel kosteloos een training op een door de school beschikbaar gestelde locatie, bijvoorbeeld een gymzaal of sportveld. Tijdens de training maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de oefenstof en spelvormen van FC Groningen. Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een voetbaldiploma en een goodiebag van de club, met onder meer een gratis toegangskaart voor een thuiswedstrijd van FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De deelnemende scholen ontvangen van FC Groningen een bal en een boekje met 10-spellen voor op het schoolplein.
 
Stimuleren sport en bewegen
FC Groningen start de Scholentour om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren te sporten en te bewegen. De betrokkenheid van de club met de regio is groot. Dat blijkt al uit de tal van activiteiten die worden georganiseerd vanuit Stichting FC Groningen in de Maatschappij en het Amateurconvenant, waarbij 200 voetbalclubs uit de regio zijn aangesloten. Met de FC Groningen Scholentour wil de club in samenwerking met de provincie Groningen en Health i Port nog meer kinderen laten ervaren hoe leuk voetbal is. Health i Port maakt zich sterk voor een vitalere noordelijke regio door partijen in de health sector aan elkaar te verbinden en samen projecten voor de burger te initiëren. Alle basisscholen in de provincie Groningen kunnen zich inschrijven voor de FC Groningen Scholentour.
 
Gratis
De totale training, inclusief warming-up en het uitdelen van de goodiebag en het voetbaldiploma, duurt 45 tot 60 minuten en is voor maximaal 30 kinderen. De FC Groningen Scholentour is gratis voor scholen dankzij subsidie van de provincie Groningen en Health i Port.
 
De training op de basisscholen voor groep 5 of 6 is inclusief:
- Professionele voetbalgymles
- Een voetbaldiploma
- Een goodiebag
- Een FC Groningen-bal
- Een 10-spellenkaart
- Gratis toegangskaart per deelnemende leerling voor een thuiswedstrijd van FC Groningen

Basisscholen in de provincies Groningen kunnen zich gratis inschrijven voor de FC Groningen Scholentour via www.fcgroningen.nl/scholentour
 

LOGO_HEALTHIPORT_MET_PAYOFF-1
Logo_provincie_Groningen__jpg_formaat_
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws