FC Groningen Buurt Battle en de FC Groningen Challenge zijn gestart

4 maart 2019 / vandaag

Deze week start de negende editie van de FC Groningen Buurt Battle. Dit is een jaarlijks terugkerend acht weken durend voetbalproject van Stichting FC Groningen in de Maatschappij voor jongeren in de leeftijd van tien tot en met vijftien jaar. Maatschappelijke betrokkenheid in de buurt en fair play staan hierbij centraal. Dit jaar is de FC Groningen Challenge toegevoegd voor de oudere doelgroep in de leeftijd van dertien tot en met vijftien jaar.

Logo Buurt Battle

FC Groningen Buurt Battle

Acht weken lang wordt er door jongeren getraind in de wijken en voeren zij maatschappelijke buurtbijdrages uit. Door punten te verdienen voor deze bijdrages en zich te gedragen vanuit de fair play gedachten kunnen de jongeren een plekje in het finaleteam bemachtigen. De teams worden op deze finaledag gecoacht door de spelers en trainers van de eerste selectie van FC Groningen.
 
Deelnemende wijken
De dertien wijken die dit jaar deelnemen aan de FC Groningen Buurt Battle zijn: Lewenborg, Beijum, Oosterpark, Indische Buurt/De Hoogte, Hoogkerk, Vinkhuizen, Corpus/De Wijert, Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk (allen Groningen), Gorecht-West, Spoorstraat-Kieldiep, Sappemeer (allen Hoogezand-Sappemeer), Ter Apel (Westerwolde) en Baggelhuizen (Assen).

FC Groningen logo Challenge

​FC Groningen Challenge 2019

Nieuw dit jaar is de FC Groningen Challenge. Dit voetbalproject komt voort uit de FC Groningen Buurt Battle en is bestemd voor jongeren van dertien tot en met vijftien jaar. De jongeren mogen zich als team van minimaal zes en maximaal acht personen opgeven waarbij zij zelf een teamnaam mogen bedenken.
 
Activiteiten
De FC Groningen Challenge bestaat uit drie onderdelen: de FC Skill Games, Buurtgoals en Soccer Games. Tijdens deze activiteiten kunnen er, net als tijdens de Buurt Battle, weer punten gescoord worden voor maatschappelijke bijdrages en fair play.

De FC Skill Games zijn gebaseerd op de gelijknamige FIFA Skill Games, maar in dit geval worden de FC Skill Games in ‘real life’ gespeeld. De jongeren kunnen hun vaardigheden verbeteren door verschillende oefeningen en trucjes uit te voeren. Tijdens de Buurtgoals moeten de jongeren als team een maatschappelijke buurtbijdrage uitvoeren. Het team dat de meeste punten scoort bij deze activiteit wint een FIFA-event in de eSports Skybox met Nick den Hamer! Met je team wedstrijdjes spelen tegen andere teams in de wijk? Dat kan tijdens de Soccer Games! De teams met de meeste punten gaan naar de finale.

Finale

De finale van de FC Groningen Buurt Battle en de FC Groningen Challenge vinden allebei plaats op woensdag 1 mei 2019 op Sportpark Corpus den Hoorn. De toegang is deze dag gratis en iedereen is van harte welkom om deze finale in Groningen bij te wonen.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws