FC Groningen brengt dit jaar al bijna 4.000 mensen in beweging

14 mei 2021

FC Groningen heeft in haar beleidsplan ‘2020-2025 Samen naar de Grote Markt’ omschreven dat het bewegingsarmoede wil oplossen in het achterland van de Trots van het Noorden. Het is een maatschappelijk missie van de club om iedereen aan het sporten te krijgen. In de eerste vier maanden van dit kalenderjaar bracht FC Groningen middels activiteiten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij bijna 4.000 mensen actief in beweging. 

Maatschappij in beweging

FC Groningen zet in op sportparticipatie door via de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en samen met haar partners voetbal aan te bieden in de regio. Voetbal op school, voetbal in de wijk, voetbal bij de amateurverenigingen. Ondanks de beperkingen vanwege de corona-richtlijnen lukte het FC Groningen om in de eerste vier maanden van dit jaar bijna 4.000 jongeren en ouderen in beweging te brengen.  
 
FC Groningen Scholentour
Een doelstelling van de club is om ieder jaar alle groepen in het basisonderwijs een gratis gymles aan te bieden en zo bewustwording creëren van gezond beweeggedrag. In de eerste vier maanden van dit kalenderjaar werden via de FC Groningen Scholentour 2.478 kinderen door FC Groningen in beweging gebracht. De Trots van het Noorden nam een gymles over en liet jongens en meiden kennis maken met voetbal en de club. Meer en beter bewegen staat tijdens de FC Groningen Scholentour van Stichting FC Groningen in de Maatschappij centraal.
 
Trainen in de wijk
De club was de afgelopen maanden veelvuldig in woonwijken te zien. Er werd een succesvolle pilot gedraaid van het maatschappelijke project ‘FC Groningen Trainen in de Wijk.’ Op diverse straatvoetbalveldjes in verschillende gebieden van het achterland. In de week voorafgaand werd via social media gecommuniceerd waar FC Groningen te vinden was en kinderen konden zich zonder aanmelding bij één van de veldjes melden. In totaal deden 490 buurtkinderen mee aan de voetbalactiviteiten georganiseerd door FC Groningen Trainen in de Wijk.
 
Ook is Stichting FC Groningen in het Maatschappij gestart met een nieuwe groep die deelneemt aan het project Sociale Activering. Zestien deelnemers die om wat voor reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt worden het komende half jaar door FC Groningen middels sport en begeleiding geactiveerd en in beweging gebracht richting een opleiding, werk of een werkleertraject. Bekijk het inspirerende verhaal van oud-deelnemer Jeffrey.

Alle leeftijden
Voor zowel Kids United als de FC Groningen OldStars werd onlangs duidelijk dat zij hun voetbalschoenen weer mochten aantrekken voor trainingen. De FC Groningen OldStars trainen vanaf dit jaar op Sportpark Corpus den Hoorn. Kids United doet dat op sportpark de Kring, met nieuwe ballen die onlangs door PUMA en voormalig FC-spits Luis Suárez aan de club werden geschonken.
 
Door de verschillende activiteiten die werden aangeboden met het voetbalprogramma ‘FC Groningen Trainen als een Prof’ konden 548 kinderen genieten van de ultieme FC Groningen-beleving via een actieve training onder leiding van FC-trainers op het voetbalveld. In totaal werden via FC Groningen 3.942 mensen van alle leeftijden in beweging gebracht. 

Gasterra

Laatste nieuws