FC Groningen brengt 550 kinderen in beweging tijdens vakantie

2 maart 2021

FC Groningen: Trainen als een Prof organiseerde vorige week tijdens de voorjaarsvakantie diverse verschillende voetbalactiviteiten. In totaal werden 550 kinderen in beweging gebracht. Naast twee keepersdagen en een clinic voor leden van de Junior Club werden op drie sportparken in het achterland van FC Groningen voetbaldagen georganiseerd onder de noemer FC Groningen On Tour. Tijdens FC Groningen on Tour kunnen kinderen een dag ervaren hoe het is om een echte profvoetballer te zijn.

on tour 2

De week FC Groningen On Tour werd maandag 22 februari afgetrapt in de stad Groningen waar op sportpark Coendersborg bij SJO Coendersborg de eerste van drie voetbaldagen werd georganiseerd. Woensdag 24 februari waren de trainers van FC Groningen Trainen als een Prof te vinden in Assen op de sportvelden van FC Assen en een dag later – donderdag 25 februari – streek het gezelschap neer op de voetbalvelden van HFC’15 uit Hoogkerk.
 
Geweldige week
“We hebben een geweldige week gehad waarin we veel kinderen in beweging hebben gekregen. Ik denk dat we in totaal zo`n 325 aanmeldingen hadden voor de drie dagen FC Groningen On Tour,” aldus coördinator Simon Cageling. “Daarnaast hebben we een mooie samenwerking met het Alfa College waardoor tien talentvolle studenten vorige week hebben meegelopen met de trainers om te ervaren hoe wij training geven en dit soort dagen organiseren.” 

photo5881819968432092266

De openingsdag bij SJO Coendersborg was de dichtstbijzijnde ‘On Tour’ ooit want de deelnemers trainden met het Hitachi Capital Mobility Stadion op de achtergrond. “Bij alle drie de clubs was het enthousiasme ongelooflijk groot. In Assen was het grote aantal FC-tenues mooi om te zien. FC Groningen leeft echt in Drenthe. In Hoogkerk hadden we met 125 aanmeldingen een recordaantal te pakken. Al met al was het een prachtige week.”
 
Scoren als Strand Larsen
Tijdens FC Groningen On Tour krijgen de vooraf aangemelde deelnemers een dag lang training van gediplomeerde en enthousiaste trainers van de Trots van het Noorden. Gedurende de trainingen staat een thema centraal en dat was afgelopen week ‘Scoren als Strand Larsen’. “Scoren is voor de meeste kinderen toch wel het mooiste van voetbal," weet Cageling. "We hebben prachtige goals gezien en gaven de deelnemers veel input hoe tot kansen te komen.”
 
Naast plezier betekent FC Groningen: Trainen als een Prof dat de gediplomeerde trainers van de club ook inzetten op ontwikkeling en beter worden. “We sluiten de trainingen altijd af met motorische oefeningen en het was opvallend dat de kinderen deze oefeningen minstens net zo leuk vonden als de voetbaloefeningen. Dat zegt ons dat kinderen sport en bewegen over het algemeen erg leuk vinden. We benoemen dan ook expliciet hoe ze bepaalde oefeningen thuis kunnen doen in de hoop dat de kinderen in beweging blijven.”
 
Keepersclinic
Naast de drie dagen FC Groningen On Tour organiseerde FC Groningen Trainen als een Prof in de voorjaarsvakantie twee dagen lang een keepersclinic en werd er een voetbalactiviteit voor de leden van de Junior Club georganiseerd. “Ook tijdens die activiteiten hadden we veel aanmeldingen waardoor we in totaal zo`n 550 kinderen in beweging hebben gekregen tijdens de vakantie. Een mooi aantal en de reacties waren fantastisch. Iedereen ging met een glimlach naar huis en vaak zag je dezelfde avond nog aanmeldingen binnenkomen voor het FC Groningen Voetbalkamp van komende zomervakantie. Het feit dat we kinderen in beweging krijgen, ze door onze trainingen beter worden en daar ook nog heel veel plezier uithalen, geeft heel veel voldoening.”
 
De inschrijving voor het FC Groningen Voetbalkamp is inmiddels gestart. Gedurende de zes weken tijdens de zomervakantie organiseert FC Groningen iedere week een voetbalkamp waarin vier dagen achter elkaar wordt getraind. De locaties zijn; Groningen, Winsum, Roden en Beilen. Kinderen kunnen zich aanmelden voor het FC Groningen Voetbalkamp via: https://www.fcgroningen.nl/voetbalkamp

voetbalkmap-1080x10802
Gasterra

Laatste nieuws