De Aanpakkers: Rennend naar succes

2 november 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten uit het noorden worden een jaar lang gevolgd. 

221102 - Screenshot melanie 4

Handbikester Melanie Helweg ontdekte al op jonge leeftijd de waarde van sport. Niet alleen vanwege fysieke fitheid, maar ook om mentaal fit te blijven. Ze begon, ondanks haar fysieke uitdagingen, met hardlopen en dat beviel erg goed. "Dat ervaar ik wel echt als een succes," zegt Melanie in de nieuwste aflevering. Het hardlopen heeft haar op een positief, sportief pad gezet. Een pad waar ze dit jaar al meerdere vruchten van geplukt heeft. Bekijk nu de nieuwste aflevering: ‘Rennend naar succes’ op het YouTube-kanaal van de Aanpakkers of via de onderstaande videoplayer.

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Hoofdrolspelers zijn voetballer Daniël van Kaam, roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws