Buurt Battle van start in liefst 16 wijken

5 maart 2020 / vandaag

De FC Groningen Buurt Battle is deze week van start gegaan. In totaal doen liefst zestien wijken in de gemeentes Groningen, Assen, Westerwolde en Midden-Groningen mee aan het maatschappelijke project geïnitieerd door Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Acht weken lang wordt er wekelijks getraind in de wijken. De Buurt Battle wordt op woensdag 29 april afgesloten met een finale op Sportpark Corpus den Hoorn waarbij ook de selectie van FC Groningen aanwezig is.

Buurtbattle 2020

Jongeren konden zich in de voorgaande weken opgeven bij de buurtsportcoaches in de wijk. Stichting FC Groningen in de Maatschappij werkt tijdens de Buurt Battle nauw samen met organisaties als; B-Slim en andere uitvoerende buurtsportcoaches. Acht weken lang worden voor de deelnemers diverse voetbal- en sportactiviteiten in de wijk. Ook zet de groep zich in voor verschillende maatschappelijke activiteiten. Sportparticipatie, normen, waarden en respect staan centraal tijdens de Buurt Battle.
 
Met zestien deelnemende wijken is het aantal wijken aan de Buurt Battle nog nooit zo groot geweest. De Buurt Battle past uitstekend in de doelstelling van FC Groningen om deze jonge doelgroep via de Trots van het Noorden in beweging te krijgen. De deelnemers kunnen in de komende weken punten verdienen door opdrachten goed uit te voeren en actief mee te doen. Hierdoor maken de jongeren kans om geselecteerd te worden voor het wijkteam dat deelneemt aan de grote Buurt Battle Finale op woensdag 29 april. Tijdens de finaledag zijn ook de spelers van FC Groningen aanwezig.  

buurtbattle 2020 2
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws