Bijzondere Eredivisie komt zondag naar Groningen

16 oktober 2019 / vandaag

Groningen is één van de speelsteden in de tweede speelronde van de Bijzondere Eredivisie. Het team van FC Groningen, bestaande uit leden van Kids United, speelt aanstaande zondag, 20 oktober, op Sportpark Corpus den Hoorn ‘thuis’ tegen FC Utrecht en Heracles Almelo. De eerste wedstrijd wordt om 10.40 uur afgetrapt. Toegang is gratis en het publiek is van harte welkom bij een echt voetbalfeest waar het plezier vanaf spat.

spelers tevreden

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Middels de Bijzondere Eredivisie krijgen G-voetballers een schitterend podium om te laten zien wat er ondanks de beperking op het voetbalveld allemaal wél mogelijk is. FC Groningen is één van de tien clubs die deelneemt aan de Bijzondere Eredivisie.
 
Er worden op Sportpark Corpus den Hoorn in totaal vijf wedstrijden van twee keer een kwartier gespeeld. FC Groningen komt twee keer in actie. De teams worden zondagmorgen ontvangen in het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde houdt een welkomstwoord en na afloop van de wedstrijden staat er een lunch klaar voor de deelnemers in het restaurant: 2 Corpus, 'Chill, Eat & Meet' in het TopsportZorgCentum.
 
Het speelschema is:
FC Groningen – FC Utrecht              10.40 uur
De Graafschap – Heracles Almelo   10.40 uur
 
FC Groningen – Heracles Almelo     11.25 uur
FC Utrecht – De Graafschap             11.25 uur
 
Heracles Almelo – FC Utrecht          12.10 uur
 
Publiek is van harte welkom. Een prachtige voetbalochtend op zondag 20 oktober bij de Bijzondere Eredivisie is de ideale opwarmer voor de Eredivisiewedstrijd van FC Groningen tegen Sparta Rotterdam later die zondag (14.30 uur). De teams van FC Groningen en Heracles Almelo zijn op de uitnodiging ingegaan om het duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion, na hun eigen wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie, bij te wonen. 

bijzondere eredivisie
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws