Bewoners ZINN beleven memorabele voetbalmiddag

28 januari 2020 / vandaag

Ruim 22.000 supporters genoten afgelopen zondag in een uitverkocht Hitachi Capital Mobility Stadion van een fantastische thuisoverwinning op Ajax. Onder hen verschillende senioren die plaatsnamen op de speciale 'ZINN side.' Ook zij genoten van de wedstrijd, de sfeer en een prachtige middag uit.

_MG_4855

FC Groningen heeft sinds dit kalenderjaar een samenwerking met ZINN. ZINN is een organisatie die staat voor hoogwaardige, persoonlijke (thuis)zorg, wonen en welzijn voor ouderen met verschillende woonlocaties in Groningen, Haren en Hoogezand. De resterende thuiswedstrijden van dit seizoen heeft ZINN een tiental kaarten afgenomen waar bewoners samen met een door hen uitgekozen begeleider gebruik van maken.
 
Betrokkenheid
“We vinden het belangrijk om als club middenin de maatschappij te staan,” zegt Mick Duzink, manager maatschappelijke projecten Stichting FC Groningen in de Maatschappij. “FC Groningen wil betrokkenheid tonen bij haar achterban en veel senioren hebben mooie verhalen over de club. Daar voegen we graag een mooi nieuw hoofdstuk aan toe met een bezoek aan ons mooie stadion. Door deze samenwerking kunnen we senioren een prachtige middag of avond uit laten beleven.”
 
Duzink ging samen met FC Groningen-supporterscoördinator Matthias Mulder in gesprek met ZINN. Uit die gesprekken is een mooie samenwerking ontstaan. “Het moet de discussie over voetbal in het algemeen en FC Groningen in het bijzonder bij deze groep FC-supporters weer op gang brengen,” aldus Mulder. “Ze ontvangen van de club een sjaal, worden ontvangen met koffie en krijgen een prachtige plaats in ons stadion. Ze kunnen volop genieten van de bijzondere en gezellige sfeer in het Hitachi Capital Mobility Stadion. We willen er als club een onvergetelijke dag van maken voor de senioren.”
 
Dierbare herinneringen
De faciliteiten op de tribune worden zo optimaal mogelijk geregeld. Iedere resterende thuiswedstrijd dit seizoen worden er door ZINN vijf kaarten beschikbaar gesteld voor bewoners van één van de locaties. Zij mogen alle vijf een begeleider meenemen met wie ze graag nog een keer een wedstrijd van FC Groningen willen bezoeken. Zo was één van de bewoners die afgelopen zondag de wedstrijd tegen Ajax bezocht al vijftien jaar niet meer naar het stadion geweest. Een andere bewoner kan vanwege dementie niet meer alleen naar het stadion, maar bezocht de wedstrijd tegen Ajax samen met zijn partner op de ‘ZINN side’
 
“Voor sommige mensen is het niet meer mogelijk om alleen naar een stadion te gaan en op deze manier krijgen ze toch de mogelijkheid om FC Groningen nog een keer te bezoeken,” aldus Margit Doornheim, communicatiemedewerker van ZINN. “Voor de groep bewoners zijn dit heel dierbare herinneringen. De bezoekers van de wedstrijd tegen Ajax hebben allen ontzettend genoten.”
 
Schitterende ervaring
De vijf bewoners, allen woonachtig in woonzorglocatie De Dilgt in Haren, hebben genoten van een mooie wedstrijd en schitterende ervaring. Voor de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 8 februari tegen Vitesse worden bewoners van een andere ZINN locatie uitgenodigd. “Bij ZINN draait alles om plezierig oud worden. Door dit soort activiteiten aan te bieden, willen we het leven van onze bewoners meer glans geven.”   

De tweewekelijkse uitstapjes naar de thuiswedstrijden van FC Groningen worden mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van ZINN.

_MG_4303 kopie
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws