Beleving, blijdschap en beter worden

2 januari 2021 / vandaag

Duizenden kinderen maakten in 2020 kennis met FC Groningen via één van de activiteiten van FC Groningen Trainen als een Prof. FC Groningen biedt jonge voetballers de kans om te ervaren hoe het is om een echte prof te zijn. De Trots van het Noorden organiseert gedurende het hele jaar tal van leuke activiteiten onder de noemer: ‘FC Groningen Trainen als een Prof.’ Van clinics, tot voetbalkampen en van specifieke trainingsdagen tot zelfs gymlessen op basisscholen. Unieke activiteiten waarbij plezier en het verbeteren van voetbalskills voorop staat.

FC on Tour

Alle activiteiten van FC Groningen Trainen als een Prof zijn gericht op het ontwikkelen van spelers en speelsters op hun eigen niveau. Gediplomeerde trainers van FC Groningen gaan intensief met de deelnemers aan de slag. Naast plezier en de beleving om te ervaren hoe het is om als en professional te trainen, groeien de voetbalkwaliteiten van de deelnemers bij iedere training. Want als de FC een activiteit organiseert onder de noemer Trainen als een Prof, mag er vanuit worden gegaan dat beter worden een belangrijk onderdeel is.
 
Mooi programma
“We hebben in al onze activiteiten een mooi programma, waarin we zien dat de kinderen ook echt beter worden,” vertelt coördinator Simon Cageling. “We zetten niet alleen in op voetbalontwikkeling, maar kijken breder dan dat. Het verbeteren van de motorische ontwikkeling, zodat de dagen ook toegankelijk zijn voor de kinderen die nog niet voetballen. Deelnemers maken kennis met onze club en merken ook dat trainen met FC Groningen, anders is dan trainen bij de amateurvereniging. Er wordt keihard gewerkt, er zit veel passie in de trainingen en er wordt veel plezier gemaakt.”
 
Er wordt altijd gewerkt met een thema waaraan de naam van een FC-speler is verbonden. De deelnemers zijn hierdoor extra gemotiveerd. “Het brengt ze een stap dichterbij hun helden. Soms zelfs letterlijk, want tijdens de voetbalkampen in de zomervakantie komen de spelers langs en nemen we de deelnemers mee naar het Hitachi Capital Mobility Stadion om ze die echte beleving als FC-prof te laten ervaren.”

voetbalkamp 1

Inspireren 
De programma’s van FC Groningen on Tour en het FC Groningen Voetbalkamp worden ook in de regio gehouden. FC Groningen vindt het belangrijk om dichtbij haar supporters te staan en door de regio in te gaan worden de activiteiten van Trainen als een Prof toegankelijker voor kinderen uit die gebieden. De club wil kinderen inspireren in beweging te komen.
 
“We willen als FC Groningen iedereen aan het sporten krijgen,” zegt Cageling. “Sporten is goed voor je, het leert omgaan met een tegenstander en het maximale uit jezelf te halen. Door ‘on tour’ te gaan met onze programma’s blijft de deelname laagdrempelig en komen we met zoveel mogelijk kinderen in contact. Afgelopen jaar hebben we meerdere deelnemers gehad bij verschillende programma’s die nog geen lid waren van een voetbalvereniging en wilden kijken of voetbal iets voor ze was. Als je daarna hoort dat ze zich bij de club in het dorp hebben aangemeld, is dat fantastisch. We hebben ze kennis laten maken met FC Groningen, met voetbal en ze geïnspireerd door te gaan met voetballen.”
 
FC Groningen op school 
Om zoveel mogelijk kinderen via voetbal in beweging te krijgen zal FC Groningen Trainen als een Prof zich naast de activiteiten waarbij kinderen zich kunnen opgeven ook nadrukkelijker bezighouden met voetbal op school. Via de FC Groningen Scholentour neemt FC Groningen de gymles over op de basisschool. “Prachtig om te doen! De basisschoolleerlingen maken spelenderwijs kennis met de oefenvormen van FC Groningen. Aan het einde van de les krijgen ze een voetbaldiploma en een goodiebag. De trots waarmee die diploma’s worden ontvangen is geweldig.”

voetbalkamp 2

FC Groningen Trainen als een Prof kende een enorme groei de laatste jaren. In de meivakantie van 2020 deden meer dan duizend kinderen mee aan FC Groningen On Tour en in de zomervakantie werden de Voetbalkampen alle zes weken georganiseerd. Cageling is de drijvende kracht achter de groei, een echte aanjager. En hij is ongelooflijk ambitieus om verder te groeien. “Groei heeft een dubbele betekenis in deze. Groei in het aantal keer dat we voetbalactiviteiten aanbieden, maar ook groei bij de deelnemende kinderen. De blijdschap die je ziet bij een kind als hij of zij merkt echt beter te worden, het straalt zoveel plezier uit. Eigenlijk is deelname aan FC Groningen Trainen als een Prof iets wat je ieder kind gunt.”

voetbalkamp5

Onze Trainen als een Prof programma's

FC Groningen on Tour
Voetbaldagen waarbij iedere schoolvakantie een dag lang wordt getraind op een locatie in de regio.
 
FC Groningen Trainingsdagen
Een serie van trainingen gehouden op vrijdagen en zondagen op Sportpark Corpus den Hoorn. De trainingen zijn ingedeeld op thema’s, zodat de deelnemers kunnen kiezen hoe vaak ze willen meetrainen en op welke vlakken ze beter willen worden. In de winter worden in het Indoor Sports Centre de FC Groningen Indoor Techniektraining georganiseerd (5x zondag, 5x vrijdag). Binnen Trainen als een Prof!
 
Trainen als een Profkeeper
Speciale trainingen voor keepers, uiteraard verzorgd door echte specialisten. Keepers hebben de keuze tussen een eendaagse activiteit of een cyclus van meerdere trainingen.
 
FC Groningen Voetbalkamp
Beleef de leukste week van de zomervakantie met FC Groningen. Het FC Groningen Voetbalkamp wordt zowel in de stad als in de regio georganiseerd. De spelers van de FC komen een dag op bezoek en geven tips. Ook staat een bezoek aan het Hitachi Capital Mobility Stadion op het programma. Daar staat een echte profbeleving te wachten!
 
FC Groningen Scholentour
FC Groningen komt bij basisscholen op bezoek en neemt voor één keer de gymles over. Een unieke belevenis voor de leerlingen die kennismaken met de club, een echte voetbaltraining krijgen en actief in beweging komen.
 
Voetjebal
Voor de jongste jeugd heeft FC Groningen Trainen als een Prof het ouder-kind speelconcept van Voetjebal omarmt. Jongens en meiden tot vijf jaar oud kunnen gedurende twee periodes wekelijks in een officieel FC Groningen Voetjebal-tenue schitteren op het veld. Spelletjes met en zonder een bal begint tijdens deze training de weg naar hopelijk een leven lang voetbal.
 
FC Groningen Clinic
Speciaal voor bedrijven of verenigingen die een keer willen ervaren wat het is om als een echte prof te trainen organiseert FC Groningen speciale voetbalclinics op locatie.

Klik hier voor meer informatie

Voetjebal
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws