Arjen Robben: een ware ambassadeur voor de club

4 juli 2020 / vandaag

De naam Arjen Robben is altijd verbonden gebleven aan FC Groningen. Hoe groot de successen in de buitenlandse competities ook waren, Robben kwam regelmatig en graag terug in Groningen. Hij zette zich in voor de Trots van het Noorden en is al achttien jaar een ware ambassadeur voor de club.

Arjen Robben heeft altijd warme gevoelens gehouden voor de club waar hij opgroeide. Zo bezocht hij ieder seizoen waar mogelijk wedstrijden van FC Groningen, die vanuit de Arjen Robben Skybox in het stadion werden bekeken. Hartstochtelijk werden doelpunten meegevierd op de tribune en de gehele familie Robben leefde immer intens mee met de Trots van het Noorden.
 
Officiële opening
Als internationaal topvoetballer van het Engelse Chelsea kwam Robben, ondanks het drukke speelschema in de Premier League, in januari van 2006 naar Groningen om de toenmalige Euroborg officieel te openen. Met zijn druk op de knop op het veld van de Groene Kathedraal begon een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis en een zeer lange reeks ongeslagen competitiewedstrijden van de FC in eigen huis.
 
FC Groningen richtte in september 2010 de eigen Stichting FC Groningen in de Maatschappij op en toen Robben een jaar later een vraag kreeg of hij ambassadeur wilde worden van deze maatschappelijke stichting, was er geen twijfel. Als ambassadeur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij was de wereldster een belangrijk uithangbord voor de groei van de stichting.
 
Publiciteit
Robben zocht niet vaak de publiciteit als het gaat om tv-shows of quizzen, maar maakte een uitzondering tijdens de RTL TV-quiz Matchwinner. In de quiz beantwoordde Robben een elftal vragen over zijn eigen carrière en won daarmee 20.000 euro voor Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Tevens sprak hij zich openlijk uit over zijn liefde voor de Trots van het Noorden.
 
Robben werkt tevens mee aan een project tegen laaggeletterdheid in de provincie Groningen. Hij schrijft samen met basisschoolkinderen van onder meer zijn oude basisschool in Bedum een trilogie. Een van de boeken heeft de titel: Arjen Robben en het magische schot in Rio. Niet wetende dat hij later in dat jaar daadwerkelijk één van de absolute uitblinkers op het WK zal worden.
 
Startschot
Ook het verzoek om het officiële startschot te geven voor de bouw van het gloednieuwe TopsportZorgCentrum beantwoordde Robben positief. De superaanvaller van Bayern München klom op 22 mei 2017 in de graafmachine en werkte zodoende symbolisch mee aan de bouw van het hypermoderne trainingscentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Hij sprak bij die gelegenheid de inspirerende woorden: “Als je écht iets wilt bereiken, gebruik dan alle faciliteiten die je tot jouw beschikking hebt om beter en sterker te worden zodat je alles uit jezelf haalt.” Die spreuk prijkt op de muur in de catacomben van het TopsportZorgCentrum.
 
Vrijwel direct na de uitbraak van de coronacrisis liet Robben vanuit München van zich horen in een hartverwarmende videoboodschap richting club, supporters en kwetsbare doelgroepen, die worden gesteund door Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Hij stak alle betrokkenen een hart onder de riem en was uitstekend op de hoogte van de vele initiatieven die door supporters werden opgezet.
 
Thuis
Kortom; Arjen Robben en FC Groningen zijn altijd aan elkaar verbonden geweest. En nu is hij echt terug, terug thuis, terug bij zijn FC Groningen.

Robben Fledderus
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws