Ambassadeur

Arjen Robben

Arjen Robben is de officiële ambassadeur van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De uit Bedum afkomstige voormalig topvoetballer heeft zijn jeugdopleiding genoten bij de Trots van het Noorden.

_DSF7915

Arjen Robben draagt de club nog altijd een warm hart toe. Zo opende de voormalig internationale topaanvaller, die in de zomer van 2019 een punt zette achter zijn succesvolle spelersloopbaan, op 13 januari 2006 het nieuwe stadion van - wat hij ‘mijn club’ noemde - FC Groningen. Daarnaast verrichte hij op 22 mei 2017 het startschot voor de bouw van het TopsportZorgCentrum, het gloednieuwe hypermoderne groene gebouw waarin alle teams van FC Groningen – van de onder-12 tot en met de eerste selectie – zijn gehuisvest.
 
Robben zei ook geen bedenktijd nodig te hebben gehad toen de Stichting FC Groningen in de Maatschappij hem benaderde voor het ambassadeurschap. “FC Groningen spant zich als club ongelooflijk hard in op maatschappelijk terrein. Via de stichting wil ik mijn rol en verantwoordelijkheid op sociaal-maatschappelijk vlak uitdragen.”
 
Robben werd op 21 december 2011 door voorzitter Max van den Berg officieel gepresenteerd en geïnstalleerd als ambassadeur van de stichting. Robben keert met zijn familie nog regelmatig terug bij de profclub waar zijn roots liggen. In Euroborg is de skybox waarin FC Groningen op wedstrijddagen prominente gasten ontvangt, omgedoopt tot de Arjen Robben Skybox. Daarnaast is Robben de aanjager van de Maatschappelijke Bal. Deze bal, met quote van Arjen, wordt uitgedeeld door het hele verzorgingsgebied. FC Groningen in de Maatschappij en Robben hopen hiermee te stimuleren dat alle kinderen gaan sporten met de bal!
 
Robben zette zich tijdens zijn indrukwekkende loopbaan als voetballer regelmatig belangeloos in voor het goede doel en doet dit nog steeds. Stichting FC Groningen in de Maatschappij is er ongelooflijk trots op Arjen Robben als ambassadeur te hebben.