Algemeen

logo fcg maatschappij

Stichting FC Groningen in de Maatschappij is in september 2010 ontstaan vanuit de betaald voetbalorganisatie FC Groningen. De stichting heeft een belangrijke positie verworven binnen de club en inspireert mensen middels mooie projecten, via intensieve samenwerkingen of door deelname aan acties.
 
Als trotse volksclub met een sterke betrokkenheid bij Noord-Nederland is FC Groningen zich bewust van haar maatschappelijke functie. Stichting FC Groningen in de Maatschappij bundelt de vele verzoeken die er aan FC Groningen worden gedaan op maatschappelijk vlak en brengt hierin de juiste structuur aan. Hierdoor zorgt de stichting dat FC Groningen aan vele projecten en initiatieven kan meewerken. 

finsterwolde2

Met een aantal partijen heeft Stichting FC Groningen in de Maatschappij exclusieve afspraken gemaakt, zodat de stichting en ook FC Groningen zich kan onderscheiden. Met deze partners wordt intensief samengewerkt met het uiteindelijke doel deelnemers van projecten een stap in de goede richting te laten zetten.

Vanaf 21 december 2011 kan FC Groningen met trots zeggen dat Arjen Robben ambassadeur is van Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

logo Meer en Beter Bewegen

Meer en Beter Bewegen

De jeugd beweegt structureel te weinig en dat is problematisch. Voor nu en voor in de toekomst. FC Groningen wil mensen van alle leeftijden in beweging brengen zodat iedereen meer en beter gaat bewegen. Met de Meer en Beter Bewegenprogramma’s van Stichting FC Groningen in de Maatschappij gaat FC Groningen de strijd aan tegen bewegingsarmoede. De Trots van het Noorden wil samen met haar partners een belangrijke rol spelen wat betreft sportpromotie. 

Stichting FC Groningen in de Maatschappij heeft met het formeren van de doelstelling duidelijk focus gekozen in de richting waar het naartoe wil. Alle programma’s zijn door de stichting ontwikkeld met het idee de achterban meer en beter te laten bewegen. FC Groningen heeft diverse programma’s voor verschillende leeftijdsgroepen. Bij jeugd wordt ingezet op een brede motorische ontwikkeling, senioren worden gestimuleerd ook op latere leeftijd voldoende in beweging te blijven. 

Meer informatie over:
- Bestuur en organisatie
- Missie en visie stichting FC Groningen in de Maatschappij
- ANBI status