Aftrap zevende editie Scoor een Boek!

7 februari 2019 / vandaag

Voor de zevende keer voeren Biblionet Groningen en het Groninger Forum samen met Stichting FC Groningen in de Maatschappij een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! Voor het eerst doen ook scholen in de provincie Drenthe mee. In totaal gaan er bijna 6.000 leerlingen zoveel mogelijk boeken lezen (scoren). In mei sluiten de leerlingen het project af op het voetbalveld.

Scoor een Boek! koppelt voetbal, één van de populairste sporten van de wereld, aan lezen. En dat blijkt al jaren een succesvolle formule te zijn om leerlingen uit groep 5 en 6 aan het lezen te krijgen. Tien weken lang gaan bijna 5.100 leerlingen van 143 Groningse basisscholen en 900 leerlingen van 25 Drentse scholen zoveel mogelijk boeken lezen.
 
Woensdagmorgen 6 februari verzorgde FC Groningen-speler Michael Breij de officiële aftrap van Scoor een Boek! op SBO De Baldakijn in Stadskanaal. Daarmee gaf hij niet alleen het startsein voor dit unieke leesproject in stad en provincie Groningen maar ook voor de Drentse gemeenten Noordenveld en Tynaarlo, die dit jaar aanhaken bij Scoor een Boek!
Goed leren lezen, maar ook plezier beleven aan lezen is erg belangrijk. Dat vindt ook voetballer Michael Breij, die de kinderen via een videoboodschap aanmoedigt zoveel mogelijk boeken te scoren. Halverwege stuurt Breij de leerlingen opnieuw een motiverende videoboodschap en is er gelegenheid om te praten over de gescoorde boeken. Na tien weken boeken scoren, is het tijd om de eindscore te onthullen tijdens een sportief slotfeest op het voetbalveld.

Pag.23 Scoor een Boek 2019 (2)
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws