Voetjeballen met Groby was (ijs)beregezellig!

20 september 2022

Leden van de FC Groningen Junior Club beleefden samen met hun vaders, moeders, opa’s of oma’s op zondag 18 september een heel bijzondere voetbalochtend. Samen met FC-mascotte Groby stond op sportpark Stadspark een gratis training Voetjebal op het programma. De eerste lessen echt voetballen, het was geweldig!

De kinderen kwamen met strakke en gefocuste koppies het sportveld bij amateurvereniging Velocitas op. De eerste keer voetballen op een ‘echt’ veld bracht toch wat spanning met zich mee. Gelukkig mochten papa's, mama's, opa's, oma's en Groby ook meedoen waardoor er al snel heel veel kinderen met blije gezichtjes rond renden.

Voor de training werd er nog snel geknuffeld met Groby en kon een fotootje ook niet ontbreken. Vervolgens begon de training en werd er heerlijk bewogen, gespeeld en gevoetbald met elkaar. De regen weerhield de kinderen er niet van om in beweging te komen.

Bij de training Voetjebal kwamen de kinderen spelenderwijs in aanraking met voetbal. Door op jonge leeftijd al actief via sport in beweging te komen, wordt het voor de kinderen normaal om ook op latere leeftijd meer en beter te bewegen. Daarnaast is het ook nog eens beregezellig om samen met een vader, moeder, opa of oma te gaan sporten. En is het natuurlijk super gaaf om nu al training te krijgen via FC Groningen.

Na de succesvolle training kreeg iedereen een Voetjebal-medaille en een Groby-rugtas mee naar huis. Het was een geslaagde ochtend! Groby was moe, maar voldaan en heeft genoten van alle aandacht en blije sportende Junior Club-leden. Hij hoopt alle kinderen vaker op het voetbalveld of in Euroborg tegen te komen, want Groby vindt het met zijn vriendjes en vriendinnetjes altijd (ijs)beregezellig.

De gratis Voetjebal-training is één van de vele leuke activiteiten die het gehele seizoen door worden georganiseerd. Wil je ook een keer meedoen aan Voetjebal, in de line-up bij de wedstrijd van FC Groningen, penalty schieten in Euroborg,  trainen met de selectie of één van de andere leuke activiteiten? Word dan nu lid van de FC Groningen Junior Club. Aanmelden kan via deze link!

IMG_2531
IMG_2268

Laatste nieuws