Twee doelpunten niet genoeg voor de winst.

Maandag 27 februari 2017 om 11:16

Afgelopen zaterdag kwam FC Utrecht op bezoek in het Noordlease Stadion. De wedstrijd, die onder andere in het teken stond van het overlijden van Henk Nienhuis en de aardbevingsproblematiek in Noord-Nederland, begon om 18.30 uur.

wedstrijdactiviteiten FCG-Utrecht 25-2-17 (3)

Groningen begon goed aan de wedstrijd en wist in de eerste helft twee keer tot scoren te komen.
Helaas bleek dat niet voldoende: Utrecht kwam terug in de tweede helft en ging uiteindelijk met drie punten terug naar Utrecht door een 2-3 uitslag.

Line-up en Shoot-Out
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 14 Junior Club leden met een speler, scheids- of grensrechter het veld op. Dit waren: Justin Moed, Luca Bakker, Sem Bruning, Nero Rus, Koen Schotanus, Veerle van der Kamp, Devany de Waal, Damian Wilthof, Stijn Hofman, Luuk van Heerd, F. Pop, Xabi Paays, Niek Jongsma en S. Pop .

In de rust van de wedstrijd werd er getreden voor een plek in de kwartfinale van de Gasunie Shoot-Out. Tom Traas, Rick Nienhuis, Lars Veenboer en Thomas Vos namen ieder twee strafschoppen en ze hadden één Shoot-Out poging. Tom en Lars wisten de meeste punten te behalen en zijn daarmee een ronde verder.

Er zijn foto’s gemaakt van de wedstrijdactiviteiten. Klik hier om ze te bekijken.

Junior Reporter
Sem Jansen uit Leek was bij deze wedstrijd aanwezig als Junior Reporter.
Voor de wedstrijd mocht hij een kijkje nemen in de omroepkamer en hij bekeek de wedstrijd vanaf de perstribune. Na afloop van de wedstrijd was hij aanwezig bij de persconferentie. Hij schreef een kort verslag van de wedstrijd:

1e helft
Een voorzet van Hiariej wordt in de 4e minuut binnen gekopt door Bryan Linssen: 1-0.
In de 22e minuut is er een gele kaart voor Utrecht: Haller maakt een overtreding.
Aan het einde van de 2e helft wordt de 2-0 gemaakt. Ook deze treffer komt op naam van Linssen te staan.

2e helft
Utrecht begint de tweede helft met een wissel: Van der Maarel heeft plaats gemaakt voor Wout Bruma.
Na vijf minuten te hebben gespeeld maakt Kasper Larsen een overtreding, hij krijgt hiervoor een gele kaart.
Drie minuten later weet Utrecht te scoren: Haller kopt de bal binnen en maakt de 2-1.
In de 63e minuut krijgt Bryan Linssen een gele kaart.
In de 67e minuut gaat Utrecht wisselen: Barazite gaat eruit, Labyad komt in het veld.
Met nog een kwartier te spelen maakt Davidson een overtreding waarvoor hij een gele kaart krijgt. Vijf minuten later maakt Utrecht de gelijkmaker Troupée maakt de 2-2.
De man van de doelpunten aan de kant van Groningen, Bryan Linssen, moet plaats maken voor Alexander Sorloth. Yoëll van Nieff komt binnen de lijnen voor Tom Hiariej.
Even later scoort Utrecht de 3-2.

Oud FC-er Richairo Zivkovic komt nog even in het veld. Hij komt erin voor Kerk en in de 90e minuut pakt Oussama Idrissi nog een gele kaart.

Eindstand: 3-2.