Kerstvakantie en een leuke tip voor in de vakantie

21 december 2018 / vandaag

Ook de Junior Club geniet van de kerstvakantie.
Maandag 7 januari 2019 zijn wij weer bereikbaar.
Hieronder volgt nog een leuke activiteit voor in de kerstvakantie.
Als Junior Clublid ontvang je op vertoon van jouw ClubCard 50% korting op je entreekaartje.

Ontdek SEALS, SEA, SCIENCE in het Zeehondencentrum in Pieterburen
Het zeehondencentrum in Pieterburen is een zeehondenopvang waar je van dichtbij zeehonden kunt komen kijken. Kom langs en ontdek het leven, het leefgebied en het welzijn van de zeehond.
 
ACTIVITEITEN KERSTVAKANTIE NEDERLAND 2018
Van 22 december tot en met 6 januari dagelijks:
10.30 uur: Rondleiding met gids*
11.00 uur: Presentatie bij de zeehonden (gratis activiteit)
11.30 uur: Rondleiding met gids*
14.00 uur: Rondleiding met gids*    
15.00 uur: Presentatie bij de zeehonden (gratis activiteit)
* €3,50 p.p. reserveren via zeehondencentrum.nl/bezoek-het-zeehondencentrum/activiteiten of aan de balie van het Zeehondencentrum. Onze medewerkers staan de hele dag klaar om u leuke, interessante verhalen en informatie over zeehonden aan te bieden.
 
OMSCHRIJVING ACTIVITEITEN
Rondleiding met gids
Met een gids maak je een rondgang achter de schermen van het Zeehondencentrum. De gids neemt je mee naar onder andere de viskeuken, langs de operatiekamer naar de intakeruimte waar de zeehonden worden binnengebracht en je komt dichter bij de dieren in de buitenbaden. Je kunt tijdens deze rondleiding eventjes achter de deuren kijken die anders voor het publiek gesloten blijven.
Presentatie bij de zeehonden
Wil jij weten waarom de zeehonden in de opvang terecht zijn gekomen en in welke fases ze verblijven? Twee keer per dag staat een medewerker bij een zeehondenverblijf klaar om je meer te vertellen over de zeehonden die je daar ziet en hoe het opvangen van zeehonden werkt.
 
EXTRA ACTIVITEITEN
Zeehonden vrijlaten 22, 29 december en 3 januari*:
Op 22, 29 december en 3 januari in de kerstvakantie varen wij uit om herstelde zeehonden vrij te laten vanaf een zandplaat ergens midden in de Waddenzee.
 
Waddenexpeditie 27 en 28 december*:
Op 27 en 28 december bieden wij een Waddenexpeditie aan waarbij u met een boot naar Schiermonnikoog vaart, een avontuurlijke wandeling maakt op het eiland en u het natuurgebied van de zeehond kunt bezoeken.
 
Workshop pasteltekenen 28 december en 4 januari:
Tussen 11:00 en 16:00 uur. Bezoek het Zeehondencentrum en schuif gezellig aan bij Annelies de Heer. Met haar hulp maak je een mooi schilderij van zeehonden. Deelname kost vijf euro en daarmee help je de zeehonden in de opvang.
 
Workshop zeemansknopen 30 december en 3 januari:
Tussen 11:00 en 16:00 uur. Leer echte zeemansknopen maken met Ton van Allemanseindje, je kunt gedurende de hele dag aanschuiven en meeknopen.
 
Rifexpeditie 2 januari*:
Kom aan boord van de Happy Seal voor een onvergetelijk avontuur op de Waddenzee. We gaan op expeditie naar het Rif boven de Engelsmanplaat. 
 
Zeehondensafari 4 januari*:
Op 4 januari bieden wij een Waddensafari aan waarbij u het natuurgebied van de zeehond kunt bezoeken.
 
*Meer informatie over dit programma en kaartjes kunt u vinden via www.zeehondencentrum.nl/activiteiten of aan de balie van het Zeehondencentrum.
 
OPENINGSTIJDEN
Over de openingstijden: wij zijn in december en januari van maandag t/m zondag van 10.00-17.00 uur geopend m.u.v. 1 januari. Op 1 januari zijn wij van 12.00-17.00 uur geopend.
 

Groby en zeehond
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws