Junior Reporter Tom IJlenhave ziet FC Groningen gelijk spelen.

Maandag 29 januari 2018 om 14:27

Tom IJlenhave is naar het Noordlease Stadion gekomen om een thuiswedstrijd van FC Groningen bij te wonen als Junior Reporter. De wedstrijd, waarbij Heracles Almelo de tegenstander was, ging om 18.30 uur van start. Tom schreef een kort verslag van de wedstrijd en woonde na afloop van de wedstrijd de persconferentie bij.

Scoreverloop
27’ 1-0 van Weert
33’ 1-1 Monteiro
43’ 2-1 Drost
45’ 3-1 Mahi
63’ 3-2 Vermeij
78’ 3-3 Pröpper

1e helft:
Het belooft een spannende middag te worden, want de Heracles Almelo (nummer 12), komt vandaag bij FC Groningen (nummer 13) op bezoek. Het eerste gewin is voor Heracles Almelo, want zij winnen de tos en trappen dus af. Het begint fel, in de tweede minuut krijgt Tom Breukers al een gele kaart. Kort daarna zijn Ritsu Doan en Jeff Harderveld aan de beurt. De eerste toon is gezet. In de 20e minuut is er de eerste kans voor de thuisploeg, Jesper Drost schiet venijnig op de goal, net mis! In de 27e minuut is het wel raak, Tom van Weert scoort op aangeven van Mimoun Mahi! Het is 1-0. Echter mocht FC Groningen niet lang genieten van de voorsprong, want 5 minuten later komt Heracles Almelo via Monteiro op gelijke hoogte. FC Groningen zet voor rust nog flink aan, de goal hangt in de lucht. Na een scrimmage in de 16 weet FC Groningen het net te vinden. FC Groningen kan voor de rust goede zaken doen, want ook de 3-1 is dichtbij. Mimoun Mahi ontvangt de bal, kapt zijn directe tegenstander uit en krult de bal met links in de verre hoek. FC Groningen en Heracles Almelo gaan rusten met een 3-1 stand.

2e helft:
De tweede helft is begonnen. Darri en Monteiro verlaten het veld. Er komt vers bloed in de ploeg. Kuwas en Gladon moeten voorin voor extra gevaar gaan zorgen. En Kuwas maakt dit waar. Hij geeft een assist op Vermeij: 3-2. De spanning is terug in de wedstrijd. Mahi maakt plaats voor Bacuna en van Nieff verlaat het veld voor Larssen. De stand is nog steeds 3-2, totdat Pröpper de bal wil voorzetten. Met geluk vliegt de bal over Sergio Padt heen. De bal gaat via de paal in de goal. Beide team staan weer op gelijke hoogte met nog een kwartier te spelen. FC Groningen gaat voor de winst en brengt een extra spits binnen de lijnen. Lars Veldwijk vervangt Ritsu Doan. Helaas kan FC Groningen geen vuist meer maken. Eindstand 3-3. De toeschouwer was vandaag de winnaar.

Beste speler: Ludovit Reis