Junior Reporter Jelle Venema doet verslag van de wedstrijd.

Maandag 06 februari 2017 om 11:28

Jelle Venema (13 jaar) uit Hoogezand mocht afgelopen zaterdag de wedstijd FC Groningen-Excelsior verslaan vanaf de perstribune. Hij had van de Rabobank, hoofdsponsor van de Junior Club, een uitnodiging ontvangen om als Junior Reporter bij deze wedstrijd aanwezig te zijn.

x Reporter FCG-Excelsior 4-2-17 (2)

Niet alleen bekeek hij de wedstrijd vanaf de perstribune, hij kreeg ook een kijkje in de omroepkamer en hij mocht na afloop van de wedstrijd aanwezig zijn bij de persconferentie.
Ondanks het matige spel van FC Groningen, waarbij Jelle Sergio Padt als beste speler heeft uitgekozen, hield hij de bijzonderheden van de wedstrijd bij.

1e helft
Kort na aanvang van de wedstrijd is er een vrije trap voor FC Groningen.
Groningen speelt niet slim, maar slordig.
Na een kwartier spelen krijgt Excelsior een vrije trap en vijf minuten daarna krijgt Groningen er weer één toebedeeld.
In de 22e minuut neemt FC Groningen een hoekschop en de bal gaat net over! Even later wordt de bal net naast het doel geschoten.
Dan is er een kans voor Excelsior, maar ook die gaat net naast.
Wanneer er bijna een half uur gespeeld is krijgt Payne een gele kaart.

Voor de rust is er nog één kansje voor Groningen, maar de bal gaat er niet in

2e helft
De tweede helft is nog maar net begonnen of Groningen krijgt een strafschop! Mimoun Mahi gaat achter de bal staan en schiet de bal overtuigend in het doel: 1-0.
Over en weer worden er overtredingen gemaakt en zijn er vrije trappen die genomen moeten worden. Deze leveren niet veel gevaar op, totdat Excelsior bijna scoort: de bal raakt de lat!
Met nog amper 10 minuten te spelen valt er een doelpunt: Hadouir maakt de gelijkmaker.

FC Groningen-Excelsior eindigt teleurstellend in 1-1.