FC Groningen laat bijna duizend kinderen weer voetballen

12 mei 2020 / vandaag

FC Groningen ging de afgelopen twee weken tijdens de meivakantie on Tour! De Trots van het Noorden verzorgde in Stad en Ommeland voetbaltrainingen voor jeugd tot en met 12 jaar. De club organiseerde via FC Groningen on Tour trainingen op diverse locaties. In totaal werden er in negen dagen op veertien locaties trainingen verzorgd en hadden bijna duizend enthousiaste jonge voetballers zich ingeschreven voor de trainingsactiviteiten.

MVB08847

Bij FC Groningen on Tour werden alle overheidsrichtlijnen in acht genomen, die nodig zijn bij de organisatie van de activiteit. Vanwege de versoepeling van enkele overheidsmaatregelen mocht jeugd tot en met 12 jaar vanaf 29 april onder begeleiding weer in groepsverband sporten, zonder verdere restricties. FC Groningen greep deze kans direct aan om de jeugd in de meivakantie vanaf 29 april tot en met zondag 10 mei te vermaken met voetbaldagen. Dagelijks werden er via FC Groningen on Tour trainingsactiviteiten gehouden van 09.30 uur tot 15.30 uur. Een hele dag voetbalplezier waarbij ook nog eens veel werd geleerd!

Simon

Bij FC Groningen on Tour krijgen kinderen voetbaltraining van gedreven en professionele trainers van FC Groningen. De kinderen konden zich na een periode met beperkingen een dag lang uitleven op een sportveld en de ouders kregen tegelijkertijd mooi de kans om thuis in alle rust te werken of om tijd te besteden aan een eigen hobby. De trainingen van FC Groningen on Tour richten zich op het belangrijke voetbalaspect omschakelen. Naast diverse trainingsvormen, motorische oefeningen en een circuittraining was er uiteraard ook ruimte voor fun met bijvoorbeeld een quiz en het gatendoek.

_MG_8006

FC Groningen on Tour werd gehouden op Sportpark Corpus den Hoorn en ook op verschillende locaties in de regio. Zo ging de FC langs in; Haren, Marum, Grolloo, Delfzijl, Winschoten, Winsum, Zuidhorn en Onstwedde. Door aan te sluiten bij FC Groningen on Tour konden de deelnemende verenigingen een afdracht tegemoet zien van de Trots van het Noorden, een welkome financiële ondersteuning voor clubs in deze moeilijke tijden. Alle deelnemers keken steevast moegestreden en met een glimlach terug op een prachtige dag vol voetbal en kregen van FC Groningen in de vorm van een certificaat en een FC-gadget een mooi aandenken mee naar huis.

FC Groningen gaat de komende periode wederom met de jeugd het veld op. In navolging van de succesvolle FC Groningen on Tour kunnen jeugdige voetballiefhebbers zich vanaf heden aanmelden voor FC Groningen Trainen als een Prof. Vrijdag, zaterdag, zondag woensdag zal er de komende weken getraind worden op Sportpark Corpus den Hoorn. Deze activiteit wordt vanaf vrijdag 22 mei aangeboden. Elke trainingsdag staat een ander voetbalthema centraal. We hopen je snel weer te zien!
 
Kijk voor meer informatie op https://www.fcgroningen.nl/trainenalseenprof/training

On tour 2
Doelpunt
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws