Ate Faber naast Ernest Faber.

Maandag 30 april 2018 om 13:59

Elke thuiswedstrijd doet een GWB lid verslag van de wedstrijd. Dit keer was het de beurt aan Ate Faber, naamgenoot van de trainer Ernest Faber. Zij kennen elkaar niet, maar hebben wel dezelfde achternaam. Ate had zijn eigen FC Groningen shirt mee en liet hem door de trainer signeren. Lees verder voor zijn verslag.

1e helft
FC Groningen krijgt kansen en weet later in de tweede helft meer grip op de tegenstander te krijgen. Excelsior speler Koolwijk krijgt een gele kaart. Iets voor rust maakt Tom van Weert de 1-0 daaraan voorafgaand een mooie actie van Bacuna. Matthij, speler van Excelsior krijgt een gele kaart. In de blessuretijd van de rust scoort verdediger, Samir Memisevic na een vrije trap van Ajdin Hrustic.

2e helft
In de tweede helft wordt Yoëll van Nieff gewisseld voor Jesper Drost. Yoell heeft veertien seizoenen voor FC Groningen gespeeld. Een jongen van de club en dus verdiende hij speelminuten voor het thuispubliek. Ook Kasper Larsen kwam in het veld voor Samir Memisevic. Doan maakte de 3-0. Twee minuten later was het weer raak! Weer was het Tom van Weert die het doel wist te vinden, 4-0. Juninho Bacuna verliet het veld voor Michael Breij die nu officieel zijn thuisdebuut heeft gemaakt.

Tussenstand: 2-0

Beste speler: Doan

Overige bijzonderheden: Het was een leuke wedstrijd om te zien, met veel doelpunten.
Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van Ernest Faber, Marcel Groninger, Kasper Larsen en Yoëll van Nieff.