string(9) "claudebot"

Persconferentie gaat niet door; Flores kiest voor Villarreal.

Woensdag 29 augustus 2012 om 16:34

FC Groningen is er niet in geslaagd Edison Flores aan te trekken. De 18-jarige Peruaan verkoos op het laatste moment een contract bij de Spaanse club Villarreal boven een verblijf in Euroborg.

FC Groningen heeft de laatste weken veel tijd en energie gestoken in het contracteren van Flores. Hoewel het voltooien van de transfer langzaam verliep, zag het er tot en met gisteren (dinsdag – red.) nog naar uit dat de talentvolle jeugdinternational kon worden vastgelegd. Op het laatste moment mengde Villarreal zich echter in de strijd en gaf Flores zijn woord aan de club uit Valencia.
Niet gelukt
Manager technische zaken Henk Veldmate was afgelopen weekeinde nog in Peru om Flores aan het werk te zien tijdens twee jeugdinterlands en om verder aan een mogelijke transfer te werken bij diens club Universitario de Deportes. “Helaas is het ons niet gelukt Flores aan ons te binden”, licht Veldmate toe. “We hadden hem er graag bij gehad, maar Flores heeft uiteindelijk voor Villarreal gekozen. Het traject heeft zo lang geduurd omdat we tijd nodig hadden deze ingewikkelde transfer op een financieel gezonde en verantwoorde manier rond te krijgen. Het is dan spijtig dat Flores en zijn management in de slotfase een andere keuze maken. Schrale troost is dat we gezien de belangstelling van veel andere clubs uit grotere Europese competities de potentie van Flores klaarblijkelijk goed hebben ingeschat.”
Persconferentie afgelast
FC Groningen wilde vanavond een andere speler presenteren. De eerder aangekondigde persconferentie gaat echter niet door. Bij de afwikkeling van de beoogde transfer zijn zaken op tafel gekomen, die aan de betrokken partijen meer tijd vraagt om de transfer volledig te kunnen afronden.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij hiervan melding maken.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus