Uitzwaaiwedstrijd tegen HS’88 met 0-17 gewonnen.

Donderdag 23 mei 2013 om 22:34

FC Groningen heeft donderdagavond in Hoogezand met 17-0 gewonnen van HS’88. Bij rust was de stand reeds 0-8. Kees Kwakman, Oluwafemi Ajilore en Atilay Batbay speelden hun laatste wedstrijd voor de FC. Het was bovendien de afscheidswedstrijd van coach Robert Maaskant.

In Hoogezand speelde FC Groningen ter ere van het 25-jarig jubileum van HS’88. Internationals Marco Bizot, Tim Sparv, Filip Kostic en Andraz Kirm waren niet aanwezig, net als Luciano da Silva die wegens privé-omstandigheden in Brazilië verblijft. Henk Bos en Nick Bakker waren met blessures niet inzetbaar, maar wel aanwezig bij de laatste wedstrijd van het seizoen.
FC Groningen speelde de eerste en tweede helft met twee verschillende teams. Virgil van Dijk was de enige die negentig minuten speelde. In de eerste helft werden acht doelpunten gescoord. Dat aantal werd in de tweede helft door de ‘tweede elf’ overtroffen. Kees Kwakman kreeg een minuut voor de pauze zijn applauswissel. Eerder vandaag werd bekend dat hij na twee seizoenen de club zal verlaten. Oluwafemi Ajilore werd vlak na de 0-15 van zijn voet gewisseld. Hij speelde vijf seizoenen in het groen-wit. Atilay Batbay nam eveneens afscheid.
Van de doelpunten was de 0-8, een lob van Alexander Cristovao, de mooiste. Leandro Bacuna miste bij een 0-1 tussenstand een strafschop. Memorabel waren de treffers van Kees Kwakman (0-6) en Oluwafemi Ajilore (0-15) die hun afscheidsduel speelden. Topscorers van de avond werden Michael de Leeuw en Género Zeefuik met elk drie treffers.
Van der Lei (73’ Potveer), Magnasco (46’ Kappelhof), Van Dijk, Kwakman (46’ Van Nieff; 73’ Letschert), Burnet (46’ Johansson), Bacuna (46’ Kieftenbeld), De Leeuw (46’ Van Moorsel), Lindgren (46’ Ajilore), Schet (46’ Batbay), Christovao (46’ Zeefuik), Texeira (46’ Ben Moussa)
Toeschouwers: 900
Scoreverloop: 4’ De Leeuw 0-1, 9’ De Leeuw 0-2, 10’ Texeira 0-3, 12’ Bacuna 0-4, 20’ De Leeuw 0-5, 25’ Kwakman 0-6, 28’ Van Dijk 0-7, 44’ Christovao 0-8; 49’ Kieftenbeld 0-9, 56’ Van Moorsel 0-10, 69’ Zeefuik 0-11, 73’ Kieftenbeld 0-12, 74’ Van Moorsel 0-13, 82’ Zeefuik 0-14, 85’ Ajilore 0-15, 88’ Van Dijk 0-16, 90’ Zeefuik 0-17.