string(9) "claudebot"

Ruud Hesp vertrekt bij FC Groningen.

Vrijdag 07 juni 2013 om 14:42

Ruud Hesp heeft zijn ontslag ingediend bij FC Groningen om aan de slag te kunnen gaan bij PSV. De 47-jarige keeperstrainer heeft in Euroborg een dienstverband voor onbepaalde tijd, met een opzegtermijn van drie maanden. De voormalige keeper van HFC Haarlem, Fortuna Sittard, Roda JC en Barcelona maakte sinds 2007 deel uit van de technische staf van de Trots van het Noorden. FC Groningen gaat zich gedegen en breed oriënteren op een opvolger voor Hesp.

Hesp kwam zes jaar geleden over van Roda JC. Bij de club in Kerkrade was hij twee jaar werkzaam geweest als keeperstrainer. Bij zijn komst naar Euroborg maakte Hesp al onderdeel uit van de technische staf van het Nederlands elftal, onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk. Hesp combineerde de keeperstrainerfuncties en met Oranje werd hij in 2010 vice-wereldkampioen in Zuid-Afrika.
Jeugdopleiding
Na het vertrek van Van Marwijk bij de KNVB, medio 2012, stopten ook de activiteiten van Hesp bij Oranje en concentreerde hij zich volledig op zijn functie bij FC Groningen. Hesp trainde niet alleen de keepers van de eerste selectie en de Beloften, hij stelde zijn kennis en ervaring ook ten dienste van de jeugdopleiding van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn.
Hesp keepte zelf 499 wedstrijden in het betaalde voetbal en hoewel hij nooit een officiële interland voor het Nederlands elftal speelde, maakte Hesp als derde doelman wel deel uit van de selecties voor Euro 1996 in Engeland en het WK van 1998 in Frankrijk.

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus