string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen onderuit in De Kuip: 4-0.

Zondag 05 oktober 2014 om 16:00

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Rotterdamse Kuip met 4-0 verloren van Feyenoord. Bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van de thuisclub. Johan Kappelhof kreeg tweemaal geel en dus rood. Roland Baas maakte zijn Eredivisiedebuut. Na de nederlaag is de FC negende op de ranglijst van de Eredivisie.

In Rotterdam moest Erwin van de Looi zijn basiself noodgedwongen op twee plekken wijzigen. Tom Hiariej was in de thuiswedstrijd tegen Willem II met een hamstringblessure uitgevallen en was niet hersteld. Zijn plek p[ rechtsachter werd ingenomen door Hans Hateboer. Michael de Leeuw zat wel bij de selectie, maar was na een aantal dagen met griep niet voor de volle negentig minuten inzetbaar. Nick van der Velden speelde in zijn plek. FC Groningen speelde voor de gelegenheid met Groningen Seaports op de rug. Dit met een knipoog naar ‘Groningen Seaports Zuid’, de Rotterdamse haven.
In de eerste helft was Feyenoord de ploeg die de regie voerde. Na de prettige 2-1 overwinning op Standard Luik van afgelopen donderdag in de Europa League gingen de Rotterdammers op zoek naar de eerste competitiezege in het eigen stadion. Na enkele waarschuwingsschoten van Lex Immers en Elvis Manu werd de eerste treffer gescoord na een combinatie van Lex Immers met Colin Kazim in het Groningse strafschopgebied. Laatstgenoemde rondde af voor de 1-0. Voor de pauze wist FC Groningen er in aanvallend opzicht niet veel tegenover te stellen.
Na de pauze werd Jarchinio Antonia afgelost door Henk Bos aan de rechterkant van de aanvalslinie. Na elf minuten moest Johan Kappelhof eraf door zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Weer twee minuten later gooide Feyenoord de wedstrijd al in het slot. Een voorzet van Karim El Ahmadi werd ingekopt door Immers: 2-0. Niet veel later werd Nick van der Velden afgelost door Roland Baas, die zijn Eredivisiedebuut maakte.
In de slotfase lieten twee van de drie invallers van Feyenoord ook nog een woordje van zich spreken. Eerst was het Jean-Paul Boëtius die een rebound binnenkopte en een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakte Mitchell Te Vrede op aangeven van Immers ook nog de 4-0. Na de nederlaag staat FC Groningen op de negende plek van de ranglijst. In de negende speelronde speelt de FC op zondag 19 oktober thuis tegen Excelsior, de nummer 13.
Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof (56’ rood), Van Nieff; Lindgren, Chery, Kieftenbeld; Antonia (46’ Bos), Hoesen, Van der Velden (60’ Baas).
Rest bank: Van der Vlag, De Leeuw, Islamovic, Saban, Bijl.
Opstelling Feyenoord
Vermeer, Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom, El Ahmadi (83’ Vilhena), Immers, Clasie, Toornstra, Kazim (71’ Te Vrede), Manu (77’ Boëtius).
Rest bank: Mulder, Mathijsen, Basacikoglu, Karsdorp.
Toeschouwers: 44.000
Scores: 24’ Kazim (Immers) 1-0; 58’ Immers (El Ahmadi) 2-0, 84’ Boëtius (rebound) 3-0, 89’ Te Vrede (Immers) 4-0.
Scheidsrechter: Van Sichem
Overige officials: Siebert, Janson, Van de Graaf
Rode kaart (2x geel): 14’ & 56’ Kappelhof
Gele kaarten: 47’ Botteghin, 67’ Kieftenbeld

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard