string(9) "claudebot"

Maduro: ‘Warmte van de club zo snel mogelijk terugbetalen op het veld’.

Woensdag 26 augustus 2015 om 18:41

FC Groningen presenteerde woensdagmiddag in een goedgevulde Noordlease Business Corner Hedwiges Maduro. De middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen bij de Trots van het Noorden en gaf tijdens de perspresentatie aan zeer ambitieus te zijn.

Maduro zit vol energie en wil zich in Groningen graag gaan bewijzen. “Mensen die denken dat ik even op m’n gemakje bij FC Groningen kom voetballen, hebben het mis,” aldus de middenvelder. “Ik was een tijdje uit beeld voor de mensen in Nederland, maar ik wil mezelf weer laten zien. FC Groningen is een goede en stabiele club met gezonde ambities. Die sportieve ambities heb ik ook en de bekerwinst heeft aangetoond dat deze club een rol van betekenis kan spelen. Het is een mooie uitdaging.”
Respect
Voor velen zal de overstap van Maduro naar FC Groningen verrassend zijn al vindt de middenvelder, die rugnummer 23 gaat dragen, dat zelf wel meevallen. “Ik heb FC Groningen, ook in mijn tijd bij Ajax, altijd al gezien als goede en mooie club waar ik veel respect voor had. Afgelopen seizoen ben ik de club met meer interesse gaan volgen omdat Danny Hoesen -een goede vriend van me- in Euroborg ging spelen. Ik heb hem leren kennen toen we in Amsterdam buren van elkaar werden. Ik heb sinds Danny hier speelt veel wedstrijden van FC Groningen gezien en er staat een goede, talentvolle selectie.”
Diezelfde Hoesen is een belangrijke schakel geweest in de transfer die woensdag werd bezegeld met de handtekeningen. De spits attendeerde staf en management op Maduro en het feit dat de 18-voudig international wel interesse had in een overstap naar de huidig bekerwinnaar. “Het begon als een grapje, maar ik ging er al vrij snel serieus over nadenken. Ik ken Danny al heel lang en daardoor weet ik dat FC Groningen een warme en goede club is. Hij heeft een aanzetje gegeven, alles een beetje in gang gebracht en toen is het balletje gaan rollen. Ik voel me nu al thuis bij de club en wil de warmte van iedereen zo snel mogelijk terugbetalen op het veld.”
Europese wedstrijden
De 30-jarige middenvelder erkent dat die Europese wedstrijden mede zijn keuze voor FC Groningen hebben bepaald. “Het is niet de belangrijkste reden geweest, want ook de competitiewedstrijden zijn mooi, maar die Europese wedstrijden zijn wel speciaal. Daar kijkt heel Groningen en omstreken naar uit. En ik ook! Ik hoop met mijn ervaring de ploeg te helpen, zeker ook internationaal.”
“Ik ben één van de oudere spelers in de selectie, maar voel mezelf nog niet oud. Ik wil mijn ervaring delen met die jonge gasten, maar ik wil zelf ook goed spelen en zit nog vol ambitie. In Spanje heb ik bijvoorbeeld geleerd over de hardheid van wedstrijden en wat er wordt gevraagd als er moet worden gebikkeld. Ik kan niet wachten om te beginnen. We zijn bij PAOK al vroeg begonnen aan het seizoen en ik heb nog geen training gemist, dus ik ben fit en wil heel graag zaterdag in Utrecht al van de partij zijn.”
Herinneringen
De thuishaven van FC Groningen is voor Maduro geen onbekend terrein. In 2007 won hij met Oranje het EK Onder-21. Onder meer de finale van dat toernooi werd in Euroborg gespeeld. Maduro was basisspeler. “Ik stond net voor de foto’s al even bij het veld en toen kwam het direct naar boven. Ik heb al hele mooie herinneringen aan Euroborg en wil er daar de komende twee jaar graag nog heel wat aan toevoegen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus