string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luciano en Hiariej weer bij de achttien.

Woensdag 10 november 2010 om 14:01

Doelman Luciano da Silva en middenvelder Tom Hiariej zijn terug bij de selectie. Donderdagavond speelt FC Groningen in Euroborg tegen ADO Den Haag. Trainer Pieter Huistra verwacht een mooie wedstrijd in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. “Wij spelen bovendien thuis voor ons eigen publiek!”

In vergelijking met afgelopen zaterdag is doelman Luciano da Silva weer inzetbaar. Op de woensdagtraining is verdediger Darryl Lachman afgehaakt met een lichte enkelblessure. Daardoor is er ruimte voor Tom Hiariej om weer aan te sluiten bij de achttien. Huistra: “Ook Shkodran Metaj is weer fit. Hij speelde afgelopen maandag net als Hiariej in de Beloften. Naast Lachman is alleen Nicklas Pedersen nog niet inzetbaar. Voor de rest is iedereen fit.”
Durf
De trainer van FC Groningen blikte woensdag na afloop van de training nog kort terug op het gewonnen duel van afgelopen zaterdag. “Het was eigenlijk wel jammer dat iedereen het over die twee penalty’s had. We hebben namelijk heel goed gespeeld. En dat tegen een goede ploeg als NAC Breda, die duidelijk aan het groeien is. We veroveren steeds verder en vaker de bal op de helft van de tegenstander. Daar zit een positieve tendens in. Druk geven op de pass is ook een manier om bijvoorbeeld de snelle tegenaanval eruit te halen bij de tegenstander. Het kan alleen uitgevoerd worden met durf en zelfverzekerdheid in de ploeg.”
Voordeel
Twee weken terug speelden Groningen en ADO ook al tegen elkaar. “Het is een voordeel voor ons dat we nu alles van ze weten. Dat voordeel hebben ze omgekeerd ook, maar ik houd ervan om ons eigen voordeel positief te benadrukken. We hebben te maken met twee ploegen die goed bezig zijn in de competitie en bovendien van hun eigen kracht uitgaan. Een mooi affiche Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie wedstrijd. Ik heb gehoord dat er al tussen de 13.000 en 14.000 kaarten zijn verkocht. En ik hoop op een nog voller stadion. De steun van zoveel mogelijk eigen publiek werkt zeer positief. De kassa’s zijn open en de kaartjes kosten slechts 10 euro.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’