string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen vergeet thuis te winnen van Twente.

Woensdag 12 februari 2014 om 21:53

FC Groningen heeft woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Na vijf minuten kopte Krisztian Adorjan de 1-0 binnen. Dusan Tadic bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand. Door het behaalde punt is FC Groningen nu negende op de ranglijst van de Eredivisie.

In Euroborg had FC Groningen in dubbel opzicht iets recht te zetten. In de allereerste plaats om de nare smaak van afgelopen zondag weg te poetsen toen aartsrivaal Heerenveen de punten kwam ophalen. En in de tweede plaats omdat Groningen nog een rekening had openstaan uit de eerste competitiehelft, toen FC Twente in eigen huis met 5-0 uithaalde.
Waar afgelopen zondag de voornemens om fel van start te gaan geheel in duigen vielen, was de start van de thuisclub woensdagavond voor ruim 19.500 toeschouwers uitstekend. Een stormachtig begin leverde zelfs een vroege treffer op. In de vijfde minuut stoomde Hans Hateboer op over de rechterkant en zag hij hoe zijn voorzet werd ingekopt door Krisztian Adorjan. Via de binnenkant van de linkerpaal passeerde de bal het doelvlak: 1-0.
Met die opsteker op zak voetbalde de ploeg met een stuk meer vertrouwen dan afgelopen zondag. In de formatie waren op vijf posities wijzigingen aangebracht en er stonden drie andere spelers in de basis dan afgelopen zondag. Van het drietal Hans Hateboer, Rasmus Lindgren en Krisztian Adorjan hadden de eerste twee overigens wel de tweede helft van de noordelijke derby gespeeld. Lorenzo Burnet keerde terug naar zijn favoriete linksbackplaats en daardoor startte Giliano Wijnaldum op de band. Andraz Kirm moest wijken voor Adorjan en de geschorste Kieftenbeld werd afgelost door Lindgren. Tjaronn Chery stond opgesteld als rechteraanvaller, terwijl Kostic weer op zijn vertrouwde linkerkant was geposteerd.
Rond de dertigste minuut in de eerste helft heeft Groningen het de laatste wedstrijden steeds lastig. Zo had Ajax veel kansen en ook Heerenveen sloeg in die fase genadeloos toe. Ook Twente wist in het derde kwartier voor gevaar te zorgen, maar in de schotkeuze waren de gasten niet gelukkig. Zo bleef de voorsprong tot en met het rustsignaal gehandhaafd.
In de tweede helft kwam de thuisploeg opnieuw goed uit de startblokken. Filip Kostic leverde twee, weliswaar iets te harde, voorzetten op Michael de Leeuw en maakte later nog eens een weergaloze actie langs de linkerkant waarbij hij drie spelers passeerde en zag hoe Tjaronn Chery de bal tegen doelman Marsman mikte.
In de 77ste minuut kwam de nummer 2 van de ranglijst dan toch op gelijke hoogte. Luc Castaignos gaf een voorzet op Dusan Tadic die van dichtbij de 1-1 maakte en uit respect voor de ploeg waar hij opgroeide in de Eredivisie juichte Tadic ingetogen. In de slotfase had de wedstrijd nog beide kanten op kunnen vallen, maar toch met name die van de groen-witte FC.
Invaller Richairo Zivkovic kreeg namelijk een levensgrote kans op de 2-1 maar raakte één op één met de Twentse doelman en vlak voor het vijandelijke doel de bal totaal verkeerd. Zo bleef het – ook na drie minuten extra tijd – 1-1 en mochten beide ploegen een puntje bijschrijven. FC Twente verkleinde het gat met koploper Ajax tot vier en FC Groningen is op doelsaldo (40-41) en met 29 punten na 23 wedstrijden teruggekeerd in het linkerrijtje. Komende zondag om 14.30 uur gaat Groningen in Euroborg op jacht naar drie punten tegen Go Ahead Eagles.

Opstelling FC Groningen
Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Adorjan (63’ Zivkovic), Lindgren, Van Nieff; Chery, De Leeuw (81’ Hiariej), Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Kirm, Wijnaldum, Magnasco, Zeefuik.
Opstelling FC Twente
Marsman, Rosales, Bengtsson (69’ Martina), Bjelland, Koppers, Ebecilio, Tadic, Gutiérrez, Promes, Castaignos, Mokhtar (61’ Børven).
Rest bank: Stevens, Schilder, Djordjevic, Röseler, Eghan.
Toeschouwers: 19.555
Scores: 5’ Adorjan (Hateboer) 1-0; 77’ Tadic (Castaignos) 1-1
Scheidsrechter: Makkelie
Overige officials: Diks, Geutjes, Van den Kerkhof
Gele kaarten: geen

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’