Groningen houdt schade beperkt bij AZ.

Zaterdag 01 februari 2014 om 22:59

FC Groningen heeft vanavond in het Afas Stadion met 2-0 verloren van AZ. Beide goals werden in het eerste kwart van de wedstrijd gescoord door Nemanja Gudelj.

FC Groningen speelde in de verwachte samenstelling met Stefano Magnasco op de plek van de geschorste Hans Hateboer. Yoëll van Nieff startte op de bank. Na drie minuten in de wedstrijd was het Nemanja Gudelj die de score opende: 1-0. Aan de overzijde van het veld claimde Michael de Leeuw een penalty toen hij werd vastgehouden door Nick Viergever.

In de zeventiende minuut was het opnieuw Gudelj die trefzeker was en de score verdubbelde: 2-0. Michael de Leeuw kreeg vervolgens de grootste kans van de wedstrijd, maar de clubtopscorer schoot in de twintigste minuut van de wedstrijd tegen de paal. Even later was het Steven Berghuis die voorlangs het doel van doelman Marco Bizot schoot.

Na die kans luwde de storm op het FC-doel enigszins en waren er enkele uitgespeelde aanvallen van Groningen-zijde. Toch bleven de voornaamste schotmogelijkheden voor de thuisploeg. Even hield FC Groningen ook nog zijn adem in toen doelman Bizot aan een oogblessure moest worden behandeld. Hij kon de eerste helft in ieder geval volmaken.

Reservegoalie Stefan van der Lei deed een uitgebreide warming-up in de pauze, maar hoefde ook in de tweede helft niet in actie te komen. Lorenzo Burnet en Yoëll van Nieff stonden al in wedstrijdtenue op het veld in de rust en kwamen vervolgens ook op de ploeg. Krisztian Adorjan en Stefano Magnasco moesten voor hen wijken.

In de tweede helft waren de beide ploegen veel meer aan elkaar gewaagd. Er waren diverse afstandsschoten van Van Nieff, maar ook de thuisploeg bezorgde Bizot nog flink wat werk. De schade bleef echter beperkt tot 2-0. Género Zeefuik was de derde invaller aan FC-zijde en loste Tom Hiariej af. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld kreeg vier minuten voor tijd nog een aardige kans, maar zag zijn bal nipt naast verdwijnen.

Door de zesde nederlaag van het Eredivisieseizoen zakt Groningen naar de achtste plek op de ranglijst doordat AZ langszij kwam. Komende donderdag gaat de FC al weer op bezoek bij de volgende tegenstander. In Amsterdam is koploper en regerend kampioen Ajax dan de opponent. Ook dit duel zal om 20.45 uur aanvangen.

Bizot; Magnasco (46′ Burnet), Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (76′ Zeefuik), Kieftenbeld, Adorjan (46′ Van Nieff); Chery, De Leeuw, Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Lindgren, Kirm, Zivkovic.