string(9) "claudebot"

Gevolgen van bekerfinale PSV-Heracles.

Maandag 26 maart 2012 om 10:57

Door de plaatsing van Heracles Almelo voor de bekerfinale op zondag 8 april bestaat de kans dat de nummer 9 van de ranglijst in de Eredivisie dit jaar niet deelneemt aan de play-offs. Een beknopte uitleg.

In hoofdlijnen zijn er drie mogelijkheden (waarbij Heracles NIET bij de eerste acht in de Eredivisie eindigt):
– Heracles wint de beker -> nummer 9 doet NIET mee aan de play-offs (nummers 5 t/m 8 spelen om plek in tweede voorronde EL)
– PSV wint de beker en wordt nummer 1 of 2 in de competitie -> nummer 9 doet NIET mee aan de play-offs (nummers 5 t/m 8 spelen om plek in derde voorronde EL)
– PSV wint de beker en eindigt als derde of lager -> nummer 9 doet WEL mee aan de play-offs (nummers 6 t/m 9 spelen om plek in tweede voorronde EL)
De verklaring hiervoor is dat de UEFA enkele jaren geleden heeft bepaald dat de verliezend bekerfinalist alleen nog aanspraak kan maken op Europees voetbal, als deze ploeg (in dit geval Heracles) verliest van een deelnemer aan de Champions League of een voorronde van de Champions League.
Op zondag 8 april vallen één of twee van bovenstaande scenario’s af. Vervolgens zal op deze website het gevolg voor de ontknoping in de Eredivisie uitvoerig worden toegelicht.
Overigens maakt Nederland ook nog kans op een extra plaats in de eerste voorronde van de Europa League. Als Nederland op de peildatum van de UEFA bij de eerste drie staat op de Fair Play-ranglijst zal het hoogst eindigende team in de Eredivisie na 34 speelronden -dat nog geen ticket heeft bemachtigd- afgevaardigd worden. Momenteel voert FC Twente deze lijst aan, voor sc Heerenveen en Excelsior.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’