FC wint Groningse derby.

Zondag 05 augustus 2012 om 19:10

FC Groningen heeft zondagmiddag in Roden met 4-1 gewonnen van SC Veendam. De ploeg van trainer Robert Maaskant stond bij rust met 2-1 voor. De treffers kwamen van Henk Bos, Michael de Leeuw en David Texeira (2x).

In de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding speelde FC Groningen in de eerste en tweede helft met twee totaal verschillende elftallen. In de eerste helft kwam de FC al binnen twee minuten op voorsprong toen Henk Bos op aangeven van de Michael de Leeuw de 1-0 binnen krulde. Michael de Leeuw vergrootte de voorsprong halverwege de eerste helft naar 2-0 na een assist van Paco van Moorsel en na voorbereidend werk van Suk Hyun Jun. Lars Hutten deed iets terug namens de Oost-Groningers.
In de tweede helft kwam de ploeg binnen de lijnen die mogelijk komende zondag tegen FC Twente ook de basis zal vormen in de eerste competitiewedstrijd van Groningen. David Texeira scoorde na 60 en 85 minuten, beide keren op aangeven van Género Zeefuik de 3-1 en 4-1. Zo’n 2.300 toeschouwers kwamen in Roden op de laatste oefenwedstrijd van de beide Groningse BVO’s af. SC Veendam start komend weekend in de Juplier League met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.
Bizot (46’ Luciano); Kappelhof (46’ Magnasco), Ivens (46’ Van Dijk), Van Nieff (46’ Sparv), Keurntjes (46’ Johansson); Kieftenbeld (46’ Ajilore), Hiariej (46’ Kwakman); Van Moorsel (46’ Schet; 84’ De Leeuw), De Leeuw (46’ Bacuna), Bos (46’ Texeira); Suk (46’ Zeefuik).
Toeschouwers: 2.300
Scheidsrechter: Mulder
Scores: 2’ Bos 1-0, 23’ De Leeuw 2-0, 38’ Hutten 2-1; 60’ Texeira 3-1, 85’ Texeira 4-1.