string(9) "claudebot"

FC Groningen contracteert Jones.

Woensdag 19 januari 2011 om 17:52

FC Groningen heeft Matias Jones aangetrokken. De 19-jarige Uruguayaan gaat een contract voor vijf jaar tekenen. Jones komt in de zomer van 2011 naar Euroborg, maar FC Groningen heeft ook nog de mogelijkheid hem eventueel dit transferwindow over te nemen van zijn huidige club Danubio.

FC Groningen zal dit alleen doen indien er binnen de huidige selectie nog voor 1 februari mutaties zullen plaatsvinden. FC Groningen heeft op dit moment een overeenkomst met de zaakwaarnemer van de speler en Danubio, de club waarvoor ook voormalig FC-speler Bruno Silva uitkwam. Met de speler is een principe-akkoord bereikt, maar manager technische zaken Henk Veldmate zegt ervan uit te gaan, dat de gemaakte afspraken vast staan. “En dat alles onder het voorbehoud dat de speler ook nog medisch gekeurd dient te worden.”
Pas als alle formaliteiten definitief zijn afgerond, zal FC Groningen meer details over de transfer bekend kunnen maken. Reden dat de club nu al een persbericht verstuurd, is dat het nieuws via Uruguay voortijdig is uitgelekt. “Wij verwachten de benodigde handtekeningen vandaag of morgen, maar het nieuws ligt al min of meer op straat, vandaar deze bevestiging.”
Veldmate laat weten dat FC Groningen Jones al ongeveer anderhalf jaar in kaart heeft. “Eén van onze scouts, Grads Fühler, heeft hem als eerste aan het werk gezien. In december ben ik zelf in Uruguay geweest. Ik heb Jones daar in actie gezien tijdens trainingen en in een wedstrijd. Bovendien heb ik een gesprek van ongeveer anderhalf uur met hem kunnen voeren.”
Veldmate somt de kwaliteiten van Jones moeiteloos op. “Hij is een linksbenige flankspeler, met dreiging in zijn spel. Jones heeft snelheid, met name op de eerste meters. Hij heeft een actie in de benen en een versnelling aan de bal. Hij is doelgericht, heeft scorend vermogen en een goede trap.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus