FC doelpuntloos gelijk in Schotland.

Donderdag 17 juli 2014 om 22:43

FC Groningen heeft donderdagavond in het Pittodrie Stadium in Aberdeen met 0-0 gelijkgespeeld tegen de nummer 3 van Schotland. Sergio Padt, Danny Hoesen, Jarchinio Antonia en Dino Islamovic maakten hun debuut in het groen-wit. Komende donderdag, 24 juli, is in Euroborg de return.

Hoofdtrainer Erwin van de Looi begon in Aberdeen met dezelfde basisopstelling als in de gewonnen oefenwedstrijd tegen VfB Oldenburg van afgelopen zaterdag. In tegenstelling tot in de wedstrijd tegen de Duitsers was Jarchinio Antonia fit genoeg om vanaf de bank te starten.
Onder een hels kabaal kwamen beide teams het veld opgelopen, maar toen de wedstrijd eenmaal was begonnen, nam de Schotse storm redelijk snel in kracht af. FC Groningen gaf weinig kansen weg, maar zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Doelman Sergio Padt moest na ruim 25 minuten voor het eerst handelend optreden nadat de Schotse nummer 10 Niall McGinn voor hem opdook. Even daarvoor was FC Groningen kansrijk geweest via een bal van Filip Kostic. De voorzet vanaf de linkerkant schoot door, maar kon door geen enkele Groninger richting doel worden gebracht.
Vlak voor rust kreeg Danny Hoesen de eerste echte Groningse kans van de wedstrijd. De voorzet van Hans Hateboer werd door de spits van FC Groningen op het doel geschoten, maar de bal hobbelde net voorlangs.
Nick van der Velden en Maikel Kieftenbeld waren de eerste Groningers die in de tweede helft voor de Portugese scheidsrechter Hugo Miguel op de bon werden geslingerd. Na ruim een uur spelen, was middenvelder Rasmus Lindgren met een afstandsschot gevaarlijk. De knal van ongeveer 20 meter moest door doelman Jamie Langfield tot hoekschop worden verwerkt.
In de slotfase konden de duidelijk hoorbare FC Groningen-supporters bijna juichen. Invaller Jarichino Antonia werd aan de rechterkant weggestuurd en gaf de bal voor op de andere invaller Dino Islamovic. De Zweed kroop voor zijn directe tegenstander, maar zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen.
Daarmee was het laatste wapenfeit van de wedstrijd genoteerd. De spelers bedankten na 92 minuten voetbal uitgebreid het meegereisde publiek. Volgende week donderdag, 24 juli, staat in Euroborg de return op het programma.

Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden (82′ Islamovic), Hoesen (65′ Antonia), Kostic.
Rest bank: Van der Vlag, Magnasco, Hiariej, Van Nieff, De Leeuw.