Nieuwe VVN-Krant

28 augustus 2017 / vandaag

FC Groningen Media is voor het tweede jaar op rij een samenwerking aangegaan met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een unieke informatiekrant om de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ extra kracht bij te zetten.

Veilig Verkeer Nederland vraagt ieder jaar aandacht voor jonge weggebruikers als eind augustus, begin september de scholen weer beginnen. Dat is niet voor niets. Onderzoek wijst uit dat juist in die periode te veel scholieren na een ongeval in het ziekhuis belanden. Om een grotere bewustwording onder weggebruikers te creëren, wordt jaarlijks de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ breed uitgerold.

Om deze campagne extra te benadrukken hebben VVN en FC Groningen Media vorig jaar de handen ineen geslagen. Gezamenlijk werd een prachtige krant uitgegeven met een oplage van ruim 300.000 exemplaren. De krant is in diverse geselecteerde gemeenten huis-aan-huis verspreid en viel een week voordat de zomervakantie eindigde op de mat.
 
De samenwerking is van beide kanten zo goed bevallen dat er ook dit jaar weer een informatiekrant is uitgebracht. Dit in een oplage van ruim 322.000 exemplaren. De krant is inmiddels in een groot aantal gemeenten in het hele land verspreid.  

Gasterra

Praat mee