Mijn mooiste herinnering door Tessa Nepperus

11 november 2016

Vanaf het seizoen 2012/2013 hebben mijn schoonvader, vriend en ik een seizoenskaart van FC Groningen. Eerst in vak P, later in vak G. We hebben veel wedstrijden samen gezien en dat heeft gezorgd voor mooie herinneringen. Momenten waaraan ik regelmatig terugdenk, zijn bijvoorbeeld de winst op Feyenoord met 6-0, de bekerwedstrijd tegen ADO in Groningen, die FC Groningen won met 5-1, maar verloor na de penaltyreeks en de bekerfinale op 3 mei 2015, waarbij mijn schoonvader helaas door werk in het buitenland niet bij kon zijn. Natuurlijk hielden we hem constant op de hoogte.

Wanneer ik nu aan FC Groningen denk, denk ik aan mijn schoonvader. Wanneer ik aan mijn schoonvader denk, denk ik aan FC Groningen. Mijn vriend en ik wonen in Delfzijl, mijn schoonvader in Zuidbroek. We troffen elkaar altijd in het stadion. Mijn schoonvader was altijd eerder aanwezig op ons vertrouwde plekje dan wij. Wanneer we de trappen af liepen, stond hij daar al. Altijd met zijn petje, zijn grijs-zwart gestreepte vest en een beker bier (en een extra bier stond op de grond). We hebben veel lol gehad samen tijdens de wedstrijden, veelal door de humor van mijn schoonvader. Niet alleen wij wisten dat, ook andere supporters kwamen daar achter. Het waren gezellige tijden, daar op rij 12 in vak G. 
 
Op 28 januari, dit jaar, is mijn schoonvader (52 jaar) plotseling overleden aan een hartstilstand. De beleving van de thuiswedstrijden is niet meer hetzelfde. 
Ik mis zijn humor op de tribune, laat staan het nare moment wanneer ik de trappen afloop naar onze plek, waar mijn schoonvader
ontbreekt. Wanneer we bij elkaar op visite waren, bevatte de gespreksstof vooral FC Groningen. Een groot gemis.. 
 
Mijn mooiste herinnering aan FC Groningen is dan ook de fantastische tijd die ik samen met mijn vriend en schoonvader op de tribune van FC Groningen heb gehad. Niet de winst op Feyenoord met 6-0, niet de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag en niet de bekerfinale.  Het samen beleven van de  wedstrijden, het delen van vreugde en ergernis en vooral het delen van onze passie voor FC Groningen. Dat is mijn mooiste herinnering aan FC Groningen.