FC Groningen start podcast Word Groter

6 april 2021

FC Groningen start met een podcast. De naam is Word Groter, een verwijzing naar de belofte in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. De podcast wordt geproduceerd door KVM Media, in opdracht van FC Groningen.

Word Groter is een podcast over groei. Over het leven. Over mensen. Hosts Maarten Siepel en Wouter Holsappel spreken iedere aflevering een inspirerende gast. Een gast met een verhaal. Met iedere keer één gemene deler: de persoon die zij spreken heeft een connectie met FC Groningen.
 
De eerste aflevering van Word Groter is te beluisteren via de player verderop in dit bericht en via Apple Podcast en/of Spotify.

Nr.1 Totaal studio

#1 Patrick Reinders
In aflevering 1 is Patrick Reinders te gast. Reinders is een geboren Groninger en sinds 2005 grootaandeelhouder en mede-eigenaar van de Effektief Groep. Het is een schoonmaakbedrijf in de breedste zin van het woord. Onder de Effektief Groep vallen ook het online uitzendbureau 365Werk en Tweetal Belevingscatering. Effektief Groep is een jarenlange sponsorrelatie van FC Groningen.
 
Reinders vertelt zijn levensverhaal dat gaat langs Simplon, graffiti spuiten en de hiphop-scene, het ‘kippenhok’ in Stadion Oosterpark en de rivaliteit tussen hem en zijn compagnon Edwin de Jong, Fries en supporter van sc Heerenveen. Binnen Effektief speelt het personeel de Derby van het Noorden op een speciaal in München gefabriceerde tafelvoetbaltafel. De skybox van Effektief in het Hitachi Capital Mobility Stadion is sinds een paar jaar een ‘no go area’ voor het Friese deel van de onderneming.
 
De Effektief Groep telt een paar duizend werknemers, heeft een omzet van 90 miljoen euro en het schoonmaakbedrijf behoort tot de top-10 van Nederland. 

Siepel
Holsappel