FC Groningen strijdt vanaf 24 maart om de PayPal 2vs2 Cup

20 maart 2018

Terwijl de tweede seizoenshelft van de edivisie op de Xbox One nog volop in gang is, gaan acht edivisie-teams vanaf zaterdag 24 maart strijden om de PayPal 2VS2 Cup. In dit nieuwe knock-out toernooi, dat start met de kwartfinales, spelen de esporters van de Eredivisieclubs voor het eerst in teamverband. Daarnaast worden de vaardigheden van de esporters met 'packen' en 'squadbuilding' in FIFA 18 Ultimate Team getest.

In de PayPal 2VS2 Cup bouwen de edivisie-teams een compleet nieuw elftal. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd heeft elk team 20 minuten om eenvoudig en snel een team bouwen door FIFA-points aan te schaffen met een PayPal-account. Met de spelers die geopend worden in de packs (het zogeheten packen) wordt een team gebouwd (squadbuilding), waarna ze het in tweetallen opnemen tegen een ander edivisie-duo. 

_DSC5530

In de halve finales beginnen de geplaatste teams weer op nul, maar is het aantal minuten om een elftal te bouwen gehalveerd tot 10 minuten. In de uiteindelijke finale op zaterdag 7 april hebben de deelnemers slechts 5 minuten om een bekerwaardig elftal op te bouwen. Door dit extra spelelement wordt een breder beroep gedaan op de vaardigheden van de esporters. De wedstrijden worden opgenomen in een nieuw ingerichte edivisie-huiskamer, waar vaste edivisie-commentatoren Raoul de Graaf (FC Roelie) en Bas van Velzen (Bassistent) de presentatie verzorgen.

Vanaf 24 maart elke zaterdag te zien op YouTube
De PayPal 2VS2 Cup is een initiatief van de Eredivisie CV en Endemol Shine Nederland, in samenwerking met de Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en PayPal. Op dinsdag 20 maart is om 19:00 uur de officiële loting op het YouTube-kanaal van de edivisie te zien. Vanaf zaterdag 24 maart worden om 12:00 uur de eerste kwartfinales op YouTube uitgezonden. De finale staat gepland op zaterdag 7 april.

Laatste nieuws