Dag van het Hunebed

10 augustus 2018 / vandaag

Op het terrein van het Hunebedcentrum in Borger wordt op zondag 12 augustus de Dag van het Hunebed georganiseerd. Het Hunebedcentrum, het Drentse Landschap en andere partijen bieden kleine activiteiten, wandelingen en fietstochten aan. FC Groningen eSporter Nick den Hamer is zondag aanwezig voor het jonge publiek 

nickdenhamer opendag

Old meets young

Uiteraard is er informatie over de stenen en hunebedden in Drenthe te vinden op de museumbrink in de vorm van een kleine markt, waar ook prehistorische replica’s en aanverwanten worden verkocht.

In de prehistorie werd er veel gesport en gespeeld maar in de huidige tijd gaat dit net even anders. In het museum is eSporter Nick den Hamer aanwezig om dit te laten zien. Kom jij hem uitdagen voor een potje FIFA18 in de hal van het museum?

Om 11.00 uur is officiële opening en wordt een nieuw bord onthuld ter bescherming van de hunebedden. De Dag van het Hunebed is op het terrein van het Hunebedcentrum, van 11.00 uur tot 17.00 uur. De activiteiten zijn gratis. Voor een bezoek aan het Hunebedcentrum dient entree betaald te worden.

hunebed
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws