Missie / Visie

FC Groningen. Opgericht in 1971. We kwamen voort uit GVAV. Met de schouders eronder van de supporters, vele vrijwilligers, de amateurverenigingen in de Stad, de gemeente en het bedrijfsleven wordt er een doorstart gemaakt onder de naam FC Groningen. De club draagt het groen-wit van de Stad, maar is een club van het Noorden. De verbondenheid van de supporters met de regio is dan ook groot en gaat er niets boven Groningen.

Bij FC Groningen is hard werken een vereiste. Met de poten in de klei gaan we de strijd aan voor Stad en Ommeland. Normaal doen en toegankelijkheid staan hoog in het vaandel. Met koopmansgeest worden successen behaald, maar ook worden er dieptepunten beleefd. Een publiek dat altijd een mening heeft over de club en dat niet onder stoelen of banken steken. Soms kritisch maar altijd fanatiek en vanuit een enorme betrokkenheid. Daarom leggen vele supporters, waar ook heen, heel veel kilometers af om de club te steunen. Niet alleen op zondagmiddag in het stadion maar ook in de kroeg, de voetbalkantine, op school of op het werk. FC Groningen is de passie die je deelt met vrienden of familie, in goede of slechte tijden.

Een club met iconen zoals Tonny van Leeuwen, Piet Fransen en de familie Koeman. Een club met helden zoals Jan van Dijk, Erik Nevland en Peter Houtman. Waar talenten zoals Arjen Robben, Luis Suárez en Virgil Van Dijk tot bloei kwamen. Een club zonder grote prijzenkast, maar een rugzak vol met herinneringen. Trainers als Theo Verlangen, Hans Westerhof en Ron Jans. Het historische Stadion Oosterpark, de maillot van Milko Djurovski, de gouden schoen van Henny Meijer, Europese avonturen, huldigingen op de Grote Markt en de gewonnen KNVB-beker. Een club die de groen-witte harten laat juichen.
 
FC Groningen. Trots van het Noorden.

Missie

Als trotse volksclub kent FC Groningen een sterke betrokkenheid bij Noord-Nederland. De club strijdt met gepassioneerd voetbal voor een Europees ticket. Opleiden in een topsportomgeving is daarbij de basis. De prestaties van en de gezamenlijke passie voor FC Groningen verbinden en inspireren supporters, medewerkers, vrijwilligers, (amateur)sporters en het bedrijfsleven. De club kenmerkt zich als nuchter en toegankelijk.

FC Groningen: 90 minuten voetbal + meer

Meer informatie over de plannen voor de komende jaren staat  in het beleidsplan 2017 - 2020. Deze is hier te lezen. Supporters kunnen continu input geven via het Supporters 2020 programma.

Visie

FC Groningen creëert, in goede en slechte tijden, een omgeving waarin spelers en supporters samen presteren. De club maakt gebruik van haar landelijke uitstraling en Europese ambities om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de samenleving op het gebied van regiopromotie, duurzaamheid, gezondheid, (talent)ontwikkeling en economie. De club kan zich hierdoor met recht de Trots van het Noorden noemen.

Kernwaarden

FC Groningen hanteert bij het opstellen en uitvoeren van haar beleid vijf kernwaarden. Deze begrippen vormen de basis onder bijna alles wat FC Groningen als club onderneemt en doet en keren terug in dat waar de Trots van het Noorden voor staat. 

De vijf kernwaarden van FC Groningen zijn:
- Onvoorwaardelijk
- Ambitieus
- Betrokken
- Toegankelijk
- Strijdvaardig

Groen-witte filosofie

1. Wij zijn samen FC Groningen
2. Wij zijn ambassadeur van de club
3. Wij zijn maatschappelijk betrokken
4. Wij zijn als volksclub voor iedereen toegankelijk
5. Wij zijn gepassioneerd en strijdvaardig
6. Wij zorgen voor een onvergetelijke voetbaldag
7. Wij verbinden en inspireren onze omgeving
8. Wij halen het beste uit onszelf naar boven
9. Wij communiceren duidelijk
10. Wij vertonen topsportgedrag
11. Wij hechten veel waarde aan onze historie