De vereniging verbindt: VV Bato

24 maart 2020 / vandaag

De enige manier waarop we het coronavirus te lijf kunnen gaan, is als we het samen doen. En samen doen, betekent in deze periode juist even niet samen zijn. Verenigen verbroedert, ook als dat inhoudt dat er nu niet op het voetbalveld of langs de lijn kan worden gestaan. Noord-Nederland telt tal van prachtige voetbalverenigingen waarvan er ruim 200 zijn aangesloten bij het FC Groningen Amateurconvenant. De komende dagen lichten we iedere dag een partnervereniging uit, te beginnen met VV Bato uit Winschoten.

Bato 2

“Plezier en ontwikkeling staan voorop bij alle jeugdteams van VV Bato. Er wordt getracht om iedereen op zijn of haar niveau te laten voetballen. Ook bij het eerste elftal, die dit seizoen compleet is verjongd, is de doelstelling om eerst te wennen aan het seniorenvoetbal. Hierbij heeft de vereniging Harold Molanus als hoofdtrainer aangetrokken, die in het verleden heeft bewezen uitstekend met jonge spelers te kunnen werken.”
 
Hoe toont de vereniging haar maatschappelijke gezicht?
“VV Bato is een voetbalvereniging voor iedereen. Naast de seniorenteams, het dameselftal en de vele jeugdteams, beschikt VV Bato al jaren over een G-team. Een zeer belangrijk aspect omdat ook deze doelgroep moet kunnen voetballen. Ook beschikt VV Bato over een activiteitencommissie. Deze commissie zorgt, buiten het voetbal om voor diverse activiteiten. Daarnaast ondersteunt de commissie waar nodig bij activiteiten van het traditionele jeugdkamp en de supportersvereniging.”

Bato 1

Waar staat de vereniging over 5 jaar?      
“Gezien de enorme groei van jeugdspelers en toestroom ook bij de seniorenteams, lijkt er voor VV Bato een mooie toekomst in het verschiet te liggen. Op welk niveau het eerste elftal dan acteert, is nu nog afwachten, maar dat er stappen vooruit worden gemaakt is een gegeven.”
 
Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en FC Groningen?        
“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dit geldt voor zowel FC Groningen als VV Bato. FC Groningen is een profclub met uitstekende jeugdtrainers. Ook VV Bato beschikt over uitstekende jeugdtrainers die gecertificeerd zijn en hun ruime ervaring kunnen overbrengen op de jeugdspelers.”
 
Geschreven door: Martin Adam, jeugdcoördinator VV Bato

cover6-2
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws