Tips voor amateurverenigingen van Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 februari 2022

FC Groningen vindt dat ieder kind moet kunnen sporten. Helaas is dit lang niet altijd het geval. In Nederland leeft één op de elf kinderen in armoede en er zijn dan ook gezinnen voor wie het niet mogelijk is om de sport van het kind te financieren. Jeugdfonds Sport zorgt ervoor dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen. 

Voor deze kinderen betaalt het fonds de contributie of het lesgeld zodat zij kunnen (blijven) voetballen, hockeyen, judoën, dansen of aan een andere sportieve activiteit mee kunnen doen. In sommige gevallen worden ook benodigdheden zoals kleding of schoenen bekostigd.  
 
Jeugdfonds Sport wordt ondersteund door FC Groningen. Via de club kan het fonds een groot bereik genereren, bijvoorbeeld door middel van het Amateurconvenant waarbij meer dan tweehonderd voetbalverenigingen zijn aangesloten.   
 
Het is van groot belang dat verenigingen het fonds omarmen en hun leden informeren over de mogelijkheden. Via onderstaande link vinden amateurclubs zes goede tips om de kansen die Jeugdfonds Sport biedt, onder de aandacht te brengen bij (potentiële) leden. Op die manier hoeft een kind niet te stoppen met zijn sport en hoeven ouders niet te twijfelen of hun kind zich überhaupt bij een club kan aansluiten.  
 
Lees de tips van Jeugdfonds Sport en Cultuur >>

Laatste nieuws