Rondje voor je club levert amateurpartners FC ruim € 55.000,- op

6 januari 2021

De actie Rondje voor je club, een initiatief van Clubplan Nederland dat van harte werd gesteund door FC Groningen, heeft ruim 55.000 euro opgeleverd voor amateurverenigingen aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen. De actie liep de laatste twee maanden van het vorige kalenderjaar en geeft de amateurclubs een geweldig steuntje in de rug. 

steun-jouw-voetbalclub3

Clubplan Nederland opende, in de tijd dat amateurverenigingen veel geld mis lopen vanwege gesloten sportparken, een virtuele kantine. Via rondjevoorjeclub.nl konden supporters, leden en voetballiefhebbers hun amateurvereniging steunen door een rondje te geven voor hun club. Een donatie aan jouw amateurvereniging. FC Groningen riep de leden en supporters van haar amateurpartners aangesloten bij het Amateurconvenant op de actie te omarmen. Aan de oproep om juist in deze uitdagende tijd ook de amateurverenigingen te steunen werd massaal gehoor gegeven.
 
Corenos 
Maar liefst 120 van de aangesloten verenigingen in het FC Groningen Amateurconvenant werden in totaal op 2.766 rondjes getrakteerd door mensen die de club een warm hart toedragen. Dit leverde die clubs gezamenlijk een bedrag van 55.330 euro op. Corenos uit Roodeschool ontving van al onze amateurpartners de meeste rondjes, namelijk 225. Daarmee was het landelijk zelfs de op drie na meest getrakteerde club. Ook Harkemase Boys en VV Gorecht konden op veel steun van hun achterban rekenen. In totaal leverde de actie Rondje voor je club de Nederlandse sportverenigingen die deelnamen meer dan 325.000 euro op.
 
Sponsorloop
Ook in 2021 blijft FC Groningen haar convenantpartners steunen. Daarom ondersteunen wij dit voorjaar een volgend initiatief van Clubplan Nederland; een grote sponsorloop (coronaproof). Supporters en leden kunnen hier individueel aan meedoen, maar de amateurclubs kunnen dit ook als club organiseren. De actie start in de voorjaarsvakantie. Alle amateurpartners worden hierover binnenkort uitgebreider door het FC Groningen Amateurconvenant geïnformeerd. 

Laatste nieuws