Meer dan alleen een sportaanbieder

30 januari 2018 / vandaag

De voetbalvereniging anno 2018 vervult veel meer dan alleen de rol als sportaanbieder. Het vervult daarnaast nog tal van andere taken die een belangrijke maatschappelijke rol hebben.

Obesitas
Het is een steeds vaker voorkomend probleem; een toename van overgewicht en obesitas, specifiek bij de jonge jeugd die nog een heel leven voor zich hebben (CBS i.s.m. RIVM, 2016). Veel jongens in de leeftijd van 4 t/m 20 jaar kampen met overgewicht of obesitas.

GRC Groningen
Bij voetbalvereniging GRC Groningen heeft van september 2017 tot en met januari 2018 een onderzoek plaatsgevonden naar
het vergroten van het bewustzijn van een gezonde leefstijl bij jeugdvoetballers. Het bewustzijn van een bepaald gedrag maakt
onderdeel uit van de houding die een persoon heeft ten opzichte van dat bepaalde gedrag (attitude). Omdat attitude beter te
meten is dan bewustzijn is wordt er in dit onderzoek naar de attitude ten aanzien van

Bij het monitoren van gedrag kan er aan verschillende dingen gedacht worden; het bijhouden van een voedingsdagboek, een stappenteller, het afnemen van fitheidstesten, et cetera. In het onderzoek bij GRC Groningen is er gebruik gemaakt van de afname van verschillende fitheidstesten gericht op cardiovasculaire conditie, kracht en lichaamssamenstellingen.

Klik hier voor het volledige artikel
Klik hier voor het onderzoek

IMG_4409
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws